Vegan Junk Food Bar in de Reguliers is prima vertoeven
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Vegan Junk Food Bar in de Reguliers is prima vertoeven

De Reguliersdwarsstraat heeft er sinds kort een nieuwe, kleurrijke en knusse eetgelegenheid bij. Die conclusie trok ik zondagavond na een bezoekje aan de Vegan Junk Food Bar in de Reguliersdwarsstraat.

Ik had er nog niet van gehoord maar nadat mijn oog tijdens een heerlijke frisse zondagmiddag wandeling door het centrum van Amsterdam gevallen was op de gezellig uitziende Vegan Food Bar, besloot ik zondag een klein online onderzoekje uit te voeren naar deze nieuwe horecagelegenheid.

Dat ‘onderzoekje’ bracht me al snel de informatie dat er in Amsterdam al drie VJFB’s ‘verscholen’ zitten. Er zit er één op het Starringplein in West, één in de Eerste van de Swindenstraat in Oost en de derde herbergt zich op het Marie Heinekenplein in de Pijp.

Zoals de naam al zegt kan je bij de Vegan Junk Food Bar terecht voor eten dat je uit snackbars kent, zoals hamburgers, friet, kapsalon en salades, maar dan wel volledig veganistisch. Dat wil zeggen dat er geen enkel dierlijk product in verwerkt is.

Een telefoonnummer van de Vegan Junk Food Bar kon ik niet zo één, twee, drie vinden dus besloot ik zondagavond op de bonnefooi een bezoekje te brengen aan de VJFB in de Reguliers.

Vriendelijk werd ik welkom geheten door een Engels sprekende dame. Ik kreeg een hoog tafeltje toegewezen tussen de reeds aanwezige gasten. Een mooie plek welteverstaan want ik had een mooi overzicht over het eetgedeelte en kon tegelijkertijd ook lekker naar buiten kijken. En, ter informatie, er is boven ook nog een verdieping waar je lekker kunt plaatsnemen.

Vegan Junk Food Bar in de Reguliers is prima vertoeven
Binnenkomst bij de Vegan Junk Food Bar. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

De eetgelegenheid zit precies tegenover de excentrieke club NYX en gay bar Exit en in mijn optiek zou je een bezoekje aan deze drie horecagelegenheden ook mooi met elkaar kunnen combineren.

Ook als je niet zo van het stappen bent en in een gezellige setting wilt eten, borrelen en kletsen kan ik de Vegan Junk Food Bar met een gerust hart aanbevelen.

Ik heb zondagavond heerlijk gesmikkeld en werd op mijn wenken bediend door het vriendelijke personeel. Ik had de Fabulous Twinburger, de Waffle Fries met een lekkere zogenoemde ‘Daddy Sauce’, die ik een ieder van harte kan aanraden. Kosten waren zo rond de € 20,- en alhoewel ik niet in ieders portemonnee kan kijken lijkt me dat een schappelijk bedrag voor een avondje gezellig uit eten in de hoofdstad.

Ik kwam met een druk hoofd binnen en ging in modus ZEN weer naar buiten.

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl