gezellige en leuke terrassen in Amsterdam Zuid
Terras Groot Melkhuis. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Ben je op zoek naar gezellige en leuke terrassen in Amsterdam Zuid? Dit stadsdeel heeft een hoop lekkere terrassen om even lekker te vertoeven met een zonnetje boven je hoofd. Hieronder enkele tips van terrassen die wij je aan kunnen raden.

Lokaal van de Stad

We ontdekten Lokaal van de Stad tijdens een fietstochtje. Dit trendy café-restaurant met terras en op de kaart ontbijt, internationale gerechten en diverse bieren ligt in de Heemstedestraat. Dit is op steenworp afstand van het Hoofddorpplein. De uitbaters van deze kroeg hebben een gezellig terras uitgestald op een grasheuvel aan het water. Je kunt hier ook knus voor de deur zitten.

Foto credits: Lokaal van de Stad

Adres: Heemstedestraat 68, 1058 NP Amsterdam

Instagram-pagina Lokaal van de Stad

Dickys Grand Café

Grand Cafe Dickys is al meer dan tien jaar een begrip op de Amsterdamse Zuidas. Bij Dickys ben je welkom voor een kop koffie, een lekkere lunch, diner of gewoon voor de borrel. ’s Winters in het gezellige restaurant en nu ’s zomers vooral op hun mooie terras aan het Gustav Mahlerplein en de Gustav Mahlerlaan. Het goedlachse personeel van Dickys heeft de nodige Coronamaatregelen in acht genomen. Je kunt hier dus met een gerust gevoel samen met je collega’s, vrienden of vriendinnen plaatsnemen op het fijne terras op de Zuidas.

Adres: Gustav Mahlerlaan 110, 1082 MA Amsterdam

Facebook-pagina Grand Café Dickys Amsterdam

Terras van StrandZuid

Heb je weleens op het terras van Strandzuid gezeten? Bij Strandzuid is het net alsof je op een lekker plekje in Zuid-Europa bent aangekomen. Strandzuid werd ooit bekend vanwege haar stadsstrand midden in de stad.

Inmiddels is Strandzuid niet meer weg te denken uit Amsterdam en kun je er super veel leuke dingen doen.

Welkom StrandZuid. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

StrandZuid, adres: Europaplein 22, 1078 GZ Amsterdam

Facebook-pagina StrandZuid

Bagels & Beans Amsterdam

Een rondje fietsen in Amsterdam leverde VTA een mooi kiekje op van het terras van Bagels & Beans in de Antonio Vivaldistraat. Bij Bagels & Beans kun je naast lekker op het terras zitten veel lekkere dingen bestellen. Bij Bagel & Beans hebben ze specifieke aandacht voor de bezoekers en voor de producten. Waar ze vandaan komen, wie ze maken en hoe. Vaak biologisch, altijd vers en zonder uitzondering met zorg bereid.

gezellige en leuke terrassen in Amsterdam Zuid
Bagel & Beans is heerlijk om te vertoeven.

Bagels & Beans Amsterdam, Antonio Vivaldistraat 1, 1083 HP Amsterdam

Facebook-pagina Bagels & Beans Amsterdam

Kitchen & Bar Vondelpark3

Op het terras van Vondelark 3 kun je met een gerust hart lekker op je stoel op het terras gaan zitten. Het terras bevindt zich precies voor het mooie autentiece gebouw van Vondel CS in hartje Vondelpark. Centraal bij Vondelpark3 staan gastvrijheid, kwaliteit, gezelligheid, flexibiliteit en professionaliteit: alle labels hebben als doel het verblijf van de bezoeker zo aangenaam mogelijk te maken!

Kitchen & Bar Vondelpark3. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Kitchen & Bar Vondelpark3, adres: Vondelpark 3, 1071 AA Amsterdam

Facebook-pagina Kitchen & Bar Vondelpark3

Groot Melkhuis

Natuurlijk mag het terras van ‘Groot Melkhuis’ niet ontbreken in onze lijst met gezellige en leuke terrassen in Amsterdam Zuid. Deze horecagelegenheid is al jaren gelegen in het Amsterdamse Vondelpark. Je kunt hier ook prima met jong kroost naar toe gaan want ze hebben een hoop speelmogelijkheden.

Terras Groot Melkhuis in Vondelpark. Foto vrijetijdamsterdam.nl

Groot Melkhuis, Vondelpark 2, 1071 AA Amsterdam

Facebook-pagina Groot Melkhuis

Vondeltuin

De redactie van Vrije Tijd Amsterdam heeft hier meerdere malen lekker een terrasje gepakt. Het Vondeltuin restaurant ligt heerlijk gelegen in het Vondelpark! Bij Vondeltuin komt een divers publiek, van jong tot oud. Leuk om te zien is de nieuwe generatie jonge moeders en vaders, die het er samen met de kids lekker naar hun zin hebben, terwijl er aan andere tafeltje groepjes vrienden en vriendinnen ook gezellig aan het kletsen zijn.

gezellige en leuke terrassen in Amsterdam Zuid
Foto van voor de Corona. Het is er wel nog steeds zo gezellig!

Adres: Vondelpark 7, 1075 VR Amsterdam

Facebook-pagina Vondeltuin

Locals Coffee

“Wij zijn gisteren bij Locals Coffee geweest en hebben daar een heerlijk broodje kip met avocado gegeten. Vriendelijke bediening en erg gezellig. Ze hebben ook een terras waar je lekker kunt zitten”, aldus een van onze redactieleden over Locals Coffee in de Pijp.

Muur met schilderijen in Locals Coffee. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Naast een lekker broodje kip met advocado en een heerlijke bak koffie kun je bij Locals Coffee terecht voor een smaakvol ontbijtje zoals Yoghurt, fruit, granola en sia saadjes. Een keuze waar u ook geen spijt van krijgt is Aç aí Bowl. Voor de brunch sieren Hummus, Tuna, Salmon en gerechtjes met Advocado onder andere de kaart. Op de menu kaart staat zelfs een heuse ‘pattiserie’ vermeld waar u kunt kiezen uit (chocolade) croissant, bananenbrood, carrot brood, pasta del nata of een brownie.

Locals Coffee, adres: Eerste Jacob van Campenstraat 27-H

Facebook-pagina Locals Coffee

Terras Locals Coffee. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Café Bloemers

Bij café Bloemers in de Pijp kun je heerlijk op het terras zitten. Je hebt een terras rondom de horecazaak. En als je het fietspad oversteekt (kijk uit!! voor de voorbij komende fietsers) kun je op het knusse terras van Bloemers gaan zitten. Het terras wordt afgeschermd door plastic wanden waar je gewoon doorheen kunt kijken. Je hebt op het terras een schommeltje waar je met je lover lekker kunt chillen. Daarnaast staan er schattige houten tafeltjes en stoeltjes opgesteld waar je kunt gaan zitten. Je zit hier trouwens aan de Ceintuurbaan en het pleintje waar je uitzicht op hebt aan de andere kant van de weg, daar voetbalde een tijdje terug wereldster Justin Bieber, gezellig met de plaatselijke Amsterdamse jeugd.

Café Bloemers, adres: Hemonystraat 70, 1074 BT Amsterdam, Netherlands

Facebook-pagina Bloemers

Restaurant Klein Kalfje

Ze liggen ongeveer op het randje van Amsterdam en de mensen die er geweest zijn zullen het absoluut beamen. Al meer dan een eeuw komen mensen van heinde en ver om te genieten bij het Klein Kalfje. Nu jij nog… Het terras van restaurant ’t Kalfje heeft een prachtige ligging. Een stukje weg van de Amsteldijk is de scheiding tussen het knusse restaurant en het fijne terras dat pal aan de Amstel ligt. Lekker om een koud flesje champagne, witte wijn of een ijskoud biertje te drinken terwijl de bootjes over de Amstel voorbij varen. Vergeet geen kijkje op de menukaart te nemen.

Restaurant Klein Kalfje, adres: Amsteldijk-Noord 355, 1083 AB Amsterdam

Facebook-pagina Restaurant ‘t Kalfje 

Amstel Boathouse

Amstel Boathouse is helemaal New & Corona improved. Vanaf 1 juni openen de deuren van Amstel Boathouse: hét terras van de Rivierenbuurt. Amstel Boathouse is dagelijks geopend vanaf 10:00 uur voor heerlijke koffies, lunch, borrel en diner. Maandag – Zondag 10:00 – 23:00 uur. De keuken is open tot 22:00 uur.

Amstel Boathouse, adres: Amsteldijk 223, 1079 LK Amsterdam

Facebook-pagina Amstel Boathouse

Het Amsterdamse Proeflokaal

Het Amsterdamse Proeflokaal is er klaar voor. Helemaal na de metamorfose van het restaurant, de bar en de bistro. Graag reserveren per telefoon, email of via de website www.hetamsterdamseproeflokaal.nl

Het Amsterdamse Proeflokaal, adres: Stadionplein 300, Amsterdam

Facebook-pagina het Amsterdamse Proeflokaal

Lees ook:

Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam Noord

Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam Oost

Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam Zuid-Oost

Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam West

Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam Centrum 

Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam 

Gezellige en leuke terrassen in Amsterdam Nieuw West

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam