Oorverdovend applaus voor Eberhard van der Laan

Oorverdovend applaus voor Burgemeester van der Laan. Op woensdag 20 september 2017, twee dagen nadat Eberhard Van der Laan had aangekondigd te moeten stoppen door zijn ernstige ziekte, verzamelden zich in Amsterdam duizenden Amsterdammers voor de woning van de Burgemeester.

Aan de Amsterdamse Grachten

Er klonk een oorverdovend applaus en de mensen zongen ‘aan de Amsterdamse grachten’. Het geheel duurde minuten lang en was zeer indrukwekkend.

Afscheidsbrief Eberhard van der Laan

Hieronder de tekst uit de brief, klik hier voor de door de burgemeester getekende versie.

“Lieve Amsterdammers,

In januari schreef ik u dat ik slecht nieuws had gekregen van mijn artsen, maar dat ik nog een poosje uw burgemeester hoopte te blijven. De afgelopen acht maanden heb ik dat met veel plezier gedaan. Uw steun heeft mij daarbij enorm geholpen.

Aan dit poosje komt nu een einde. Vandaag kreeg ik van mijn artsen het bericht dat zij mij niet verder kunnen behandelen.

Ik heb mij bij commissaris van de Koning Remkes ziekgemeld. Mijn taken zullen voorlopig worden overgenomen door loco-burgemeester Kajsa Ollongren.

Het was een groot voorrecht burgemeester te zijn van de mooiste en liefste stad van de wereld. Ik dank u voor het in mij gestelde vertrouwen, voor uw betrokkenheid en voor alle steun en tegenspraak die ik de afgelopen zeven jaren van u heb gekregen.

Zorg goed voor onze stad en voor elkaar.

Vaarwel”

vrijetijdamsterdam.nl

Ontroerend nieuws: Van der Laan stopt als burgemeester Amsterdam

Kamp Seedorf winnaar ontwerpwedstrijd befaamde Van der Laan boodschap

Tentoonstelling Van der Laan de mooiste stad bijna open

Ajax bedankt Van der Laan met groot applaus en overwinning

Eberhard van der Laan op het Rembrandtplein

Oorverdovend applaus voor burgemeester Eberhard van der Laan

Bloemen voor Eberhard van der Laan