Eberhard van der Laan op het Rembrandtplein

In Amsterdam wordt op allerlei manieren stilgestaan bij het overlijden van burgemeester Eberhard Van der Laan. Zo ook op het Rembrandtplein via het grote scherm maar ook met een hoop spandoeken in de stad en vlaggen die door heel Amsterdam en door heel Nederland half stok hangen momenteel.

Niet alleen op het Rembrandtplein staan Amsterdammers stil bij het overlijden van de burgemeester. Door de hele stad wordt er aandacht aan besteed. Er was al het applaus en er ligt inmiddels een enorme bloemenzee voor de woning van de burgemeester en zijn gezin. De burgemeester was in Amsterdam maar ook ver buiten de stad een geliefd persoon.

Ook in de Gemeenteraad wordt op een speciaal georganiseerde bijeenkomst door alle Amsterdamse raadsleden stil gestaan bij het trieste nieuws van de burgemeester.

De Gemeente Amsterdam houdt via haar website Amsterdammers op de hoogte via nieuwsberichten met updates.

Amsterdammers krijgen in het concertgebouw de kans om een laatste groet te brengen aan hun burgemeester. Een dag daarna krijgt een speciaal aantal genodigden die mogelijkheid waarna de Amsterdamse burgemeester in besloten kring naar zijn laatste rustplaats wordt gebracht.

Gerelateerd:

Ontroerend nieuws: Van der Laan stopt als burgemeester Amsterdam

Kamp Seedorf winnaar ontwerpwedstrijd befaamde Van der Laan boodschap

Tentoonstelling Van der Laan de mooiste stad bijna open

Ajax bedankt Van der Laan met groot applaus en overwinning

Eberhard van der Laan op het Rembrandtplein

Oorverdovend applaus voor burgemeester Eberhard van der Laan

Bloemen voor Eberhard van der Laan