Tentoonstelling Van der Laan ‘De Mooiste Stad – Amsterdam’ bijna open

Vanaf zondag 17 juni tot en met zondag 4 november 2018 is in het Amsterdam Museum de tentoonstelling ‘De Mooiste Stad – Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan’ te zien. Tot vlak voor zijn overlijden werkte burgemeester Eberhard van der Laan aan een tentoonstelling over zijn geliefde stad.

Met ruim 80 foto’s, schilderijen en voorwerpen uit de collectie van het Amsterdam Museum en het Stadsarchief maakt Van der Laan duidelijk hoe Amsterdammers in het verleden omgingen met de uitdagingen die horen bij snelle groei en economische bloei. Hij hoopte hiermee een aanzet te geven tot een goed gesprek over de toekomst van de stad. Bij hoge uitzondering is voor deze tentoonstelling de gehele Amsterdam Galerij beschikbaar gesteld. Deze gratis toegankelijke museumstraat van het Amsterdam Museum is dagelijks geopend tussen 10:00 uur en 17:00 uur.

De groeiende stad

‘’Wij hebben met z’n allen een enorm probleem: dat we in zo ongeveer de mooiste en fijnste stad van de wereld wonen,’’ aldus Eberhard van der Laan (1955-2017). Steeds meer mensen willen in Amsterdam wonen en werken en de afgelopen jaren is Amsterdam razendsnel gegroeid. Meer werk, meer bewoners, meer toeristen, meer nieuwbouw. Maar ook: meer drukte op straat, meer overlast en een oververhitte huizenmarkt.

Het door Kamp Seedorf gemaakte kunstwerk ‘Damsko Strijder’ van Burgemeester Van der Laan heeft onlangs een nieuw plekje in het Amsterdam Museum gekregen. De verplaatsing is speciaal gedaan in verband met de tentoonstelling. Het kunstwerk is een replica van het origineel en was al voor het overlijden van de burgemeester te zien in het Amsterdam Museum.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd:

Ontroerend nieuws: Van der Laan stopt als burgemeester Amsterdam

Kamp Seedorf winnaar ontwerpwedstrijd befaamde Van der Laan boodschap

Ajax bedankt Van der Laan met groot applaus en overwinning

Eberhard van der Laan op het Rembrandtplein

Oorverdovend applaus voor burgemeester Eberhard van der Laan

Bloemen voor Eberhard van der Laan