WEER AMSTERDAM OPEN AIR: VRIJWEL DROOG
Amsterdam Open Air 2017. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

WEER AMSTERDAM OPEN AIR: VRIJWEL DROOG

Zaterdag en zondag vindt in het Amsterdamse Gaasperpark de achtste editie van Amsterdam Open Air plaats. Als we buienradar mogen geloven dan lijkt het populaire festival twee vrijwel droge dagen tegemoet te gaan. De ergste regen wordt namelijk vrijdagavond verwacht.

Op beide dagen verrijzen tijdens Amsterdam Open Air negen stages in het Amsterdamse Gaasperpark, waarop een internationale mix van grote namen en oud ervaren deejays, afgewisseld met de grootste beloftes en lokale talenten, op het festival in Amsterdam is te verwachten.

Er komen maar liefst 150 artiesten optreden

In zijn totaliteit komen tijdens Amsterdam Open Air zo’n 150 artiesten optreden. Onder meer De Sluwe Vos b2b Paul Woolford (UK), Jarreau Vandall, Malaa (FR), Kris Kross Amsterdam, Bizzey, Jax Jones, DJ Tennis (FR), Juan Sanchez, Girls Love DJs, Joe Kay (US), Moksi en Omar S, Maya Jane Coles, Boys Noize, Sigma, Dave Clarke, Ronnie Flex, Deuxperience en Hot Since 82 maken dit jaar hun opwachting. Daarnaast verwelkomt het festival een groot aantal live acts, zoals: Jonna Fraser & Band, Matador, Sam Feldt, Fjaak, Yung NNelg, Karenn, Detroit Swindle en Agents of Time.

Een grote diversiteit aan muziekstijlen komt voorbij tijdens Amsterdam Open Air. Tech house, deep house, techno, eclectic, UK, hiphop, disco en verschillende Afrikaanse en Arabische muziek. Daarnaast heeft het festival in Amsterdam een groot aanbod voor urban- en hiphopliefhebbers.

Diverse populaire Amsterdamse promotors

Diverse populaire Amsterdamse promotors verbinden zich ook dit jaar weer aan Amsterdam Open Air: STRAF_WERK, Vault Sessions, NGHTDVSN, Kris Kross Amsterdam, Daily Paper, LAPA, De Omroep, Balearic Island, Selected by Juan Sanchez, Cartel, Fiesta Macumba, Afrolosjes, Mrs. Mokum en SlapFunk.

Vrijdag opent de AOA camping. De campinggasten kunnen drie avonden op rij genieten van de Camping VStage, de Silent Disco en de Music Lounge alvorens hun lekkere tentje in te duiken.

WEER AMSTERDAM OPEN AIR: VRIJWEL DROOG
Amsterdam Open Air 2017. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Duurzaamheid tijdens Amsterdam Open Air

Om de aarde tegemoet te komen heeft AOA2018 een systeem met harde koppen en flessen geïmplementeerd! Bezoekers aan het festival kunnen mooie prijzen winnen, maar ALLEEN als je je laatste beker of fles inlevert! Als u dit doet, ontvangt u een Recycle Token. Dit token bevat een unieke code, die je toegang geeft tot geweldige prijzen. Zo worden er onder andere dagarrangementen weggeven voor Amsterdam Open Air 2019. Dat houdt in kaartjes voor zaterdag en zondag, zitplaatsen, campingkaartjes, tent en zelfs vervoer. Ook kunnen bezoekers als ze zich aan de regels houden AOA t-shirts en sweaters van het leuke festival in Amsterdam winnen.

WEER AMSTERDAM OPEN AIR: VRIJWEL DROOG
Amsterdam Open Air 2017. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

AOA-app, parkeertickets en kluisjes

Er kan een special AOA-app gedownload worden om je voor te bereiden op dit weekend! Bezoekers zijn dan in staat om op eenvoudige wijze hun eigen timetable samen te stellen. Zelfs je kwijtgeraakte vrienden zijn terug te vinden met de app.  # AOA2018. Mochten bezoekers niet van wachten houden, zijn er parkeerkaarten en kluisjes vooraf te koop.

WEER AMSTERDAM OPEN AIR: VRIJWEL DROOG
Amsterdam Open Air 2017. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Celebrate Safe om te waarschuwen voor de risico’s van alcohol en drugs

AOA werkte samen met ‘Celebrate Safe’ om te waarschuwen voor de risico’s van alcohol, drugs, luide muziek, niet sober rijden of autorijden als u te moe bent en de risico’s van onveilige seks. Omdat AOA twee dagen duurt, wordt aangegeven dat het belangrijk is om jezelf goed in de gaten te houden. “Neem de tijd om te relaxen, voor anderen te zorgen en altijd zelf na te denken. Deze dingen lijken zo logisch maar kunnen soms gemakkelijk worden vergeten als je plezier hebt”, aldus de organisatie van Amsterdam Open Air die ook adviseert om de tien Pace Yourself Pillars te bekijken.

Niet meer in de rij staan voor tokens

De organisatie implementeert een cashloos betaalsystem. Per pinpas of creditcard kan er betaald worden. Mensen hoeven dus niet meer in de rij te staan voor hun drankjes. Buitenlandse credit card houders kunnen een betaalkaart aanschaffen bij de betaalkaart punten. Na het evenement kan er een refund aangevraag worden mocht er nog sprake zijn van een resterend saldo.

Uitgebreid afterprogramma Amsterdam Open Air

Amsterdam Open Air heeft in de stad een uitgebreid afterprogramma: Amsterdam Open Air by Night. Na het dagfestival met een dikke line-up worden de feestelijkheden verplaatst naar diverse clubs in de stad waar bezoekers met de hosts van AOA weer lekker de club in kunnen.

Het festival gaf vanaf de allereerste editie nachtcollectieven een podium in de vorm van een dagfestival. Op zaterdag 2 juni kunnen festivalgangers terecht in Claire – hosted by Lapa, AIR Amsterdam, De Marktkantine en Shelter – hosted by Vault Sessions. Op zondag 3 juni is Cartel de host in Shelter, waar onder anderen Omar S. op komt draven.

De volledige line-up van ‘AOA by night’ vind je hieronder:

Zaterdag 2 juni

AIR: Jacin Trill (live), Ray Fuego (live), Yung Feurich, Drivah, Colorful SoundSystem, Patchwork, Darren Deandre, Claire Lyons en Hosted by Nevsdeboi

Claire hosted by LAPA: Jarreau Vandal, WaxFiend, Daily Paper Soundsystem, Drknghts Collective, AFRIKABOOMNADA, Philou Louzolo en Paula Tape

De Marktkantine: George FitzGerald, De Sluwe Vos, Konstantin Sibold, Nuno Dos Santos, Pitto en Lucky Done Gone

Shelter hosted by Vault Sessions: Perc, Henning Baer, Abstract Division en VSC

Zondag 3 juni

Shelter hosted by Cartel: Omar-S, Pender Street Steppers en Mino AbadierAmsterdam

Amsterdam Open Air in 2017

In 2017 was het dance-evenement twee dagen lang een geslaagde happening. Niet alleen Nederlanders waren op het event afgekomen maar ook een hoop buitenlandse festivalgangers. Een mengeling van mensen leken zich opzichtelijk te vermaken bij één van de vele muziekpodiums, of bij bijvoorbeeld de speciaal ingerichte Lipton T-Room, één van de vele eetstandjes of andere creatieve bezigheden die Open Air met zich mee bracht. Toen vonden er ook ’s nachts nog feesten plaats in de binnenstad van Amsterdam. Onder andere in de Marktkantine en de Bitterzoet. In de Marktkantine was Speedy J één van de artiesten die het publiek wisten te vermaken.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Tip om ook te lezen ‘Nieuws Dance Amsterdam

Hieronder tref je alle artikelen die we schreven over Amsterdam Open Air

Artikel over datum festival in juni 

Artikel over line-up voor 2018 

Artikel over het uitgebreid afterprogramma 

Artikel over Gaasperplas dat zich opmaakt voor festival