Eerste calorieneutrale ijsbar ter wereld opent in Amsterdam

Eerste calorieneutrale ijsbar ter wereld opent in Amsterdam

Donderdag opent in Amsterdam de allereerste calorieneutrale ijsbar ter wereld. In de pop-up ijsbar betalen bezoekers hun ijsje niet met geld, maar met verbrande calorieën. De locatie is uitgerust met diverse fitnessapparatuur om ter plekke de traktatie bij elkaar te sporten. De ijsbar is het initiatief van het proteïnerijke en caloriearme ijsmerk Koupe.

Gezond en lekker

Met deze pop-up bar wil Koupe benadrukken dat een gezonde levensstijl hand in hand kan gaan met lekker eten, zolang je een juiste balans nastreeft. Dat is ook de boodschap die health guru Jet van Nieuwkerk in haar kookboeken en columns uitdraagt. Zij is dan ook tijdens de opening aanwezig als eregast.

Jet van Nieuwkerk: “In aanloop naar de zomer maken mensen zich massaal druk om de aangekomen winterkilo’s, wat vaak resulteert in een ongezond en moeilijk crash-dieet. Zonde, want met een juiste balans kun je heerlijk verantwoord eten, het hele jaar door. Daar hoort ook een ijsje bij!”

Eerst zweten, dan eten

In Koupe’s calorieneutrale ijsbar wordt het bezoekers zo makkelijk mogelijk gemaakt om die goede balans zelf te ervaren. De bar is namelijk uitgerust met spinningfietsen, roeiapparaten en crosstrainers die precies het calorieverbruik meten. Zo kunnen bezoekers zelf hun gewenste aantal calorieën bij elkaar sporten en inruilen tegen ijs ter waarde van de verbrande calorieën. “Omdat Koupe-ijs bijna de helft minder calorieën en 70 procent minder suiker bevat dan normaal ijs, is het bovendien helemaal niet zo’n grote inspanning. Daarnaast is ons ijs eiwitrijk, dus ideaal als traktatie na het sporten”, aldus Jaco Pieper, oprichter van Koupe.

Koupe IJsbar

De ijsbar aan de Prinsengracht 715 in Amsterdam wordt donderdag om 11:00 uur officieel geopend door Jet van Nieuwkerk en is tot en met zondag 8 april dagelijks te bezoeken tussen 10:00 uur en 20:00 uur. Iedereen is welkom!

vrijetijdamsterdam.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here