Amsterdamse winterparade bij de RAI van start gegaan

Na Winter Wonderland in Londen, Bryant Park Winter Village in New York en de vele kerstmarkten in Duitsland is sinds donderdagmiddag ook in Amsterdam een toonaangevend winters feest van start gegaan. De Amsterdamse Winterparade opende vandaag vanaf 15:00 uur haar eerste editie binnen en buiten de Amsterdamse RAI.

Amsterdamse winterparade bij de RAI van start gegaan
Het enorme reuzenrad. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Oud-Hollandsche kermis

Van 21 december tot en met 1 januari 2018 is de Rai Amsterdam de plek om het absolute kerstgevoel te ervaren. Met onder meer koek en zopie in food chalets met winterse kost zoals erwtensoep, oliebollen, poffertjes en warme chocolademelk. Ook een oud-Hollandsche kermis met een 50 meter hoog reuzenrad, zweefmolen, draaimolen, schiettent en suikerspinnen zijn terug te vinden, evenals een Winter Wellness met sauna’s en jacuzzi’s en massages.

Amsterdamse winterparade bij de RAI van start gegaan
Twee enthousiaste bezoekers bij de Amsterdamse Winterparade. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Schaatsbaan

Voor zowel de vroege vogels als voor de nachtvlinders is er tijdens de parade veel te beleven. Er is een 700m2 grote schaatsbaan waar niet alleen een rondje kan worden geschaatst, maar waar ook spelletjes voor de kinderen worden georganiseerd en waar ook plek is voor een kids silent disco.

Amsterdamse winterparade bij de RAI van start gegaan
De symphatieke dames van de Vondeldisco. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Bowlingbaan Knijn

In de avonduren wordt in samenwerking met bowlingbaan Knijn club curling georganiseerd en de volwassenen mogen ook een silent disco van Vondeldisco verwachten. Rondom de schaatsbaan worden in samenwerking met lokale partners als Baut, Van Dam Brasserie en Restaurant Blauw pop up-restaurants geopend.

Amsterdamse winterparade bij de RAI van start gegaan
Vermaak op het ijs! Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Christmas Cinema

In de Christmas Cinema worden overdag de nieuwste kerstfilms voor het hele gezin en ‘s avonds favoriete kerstklassiekers geprogrammeerd. Om 17.00 uur wordt elke dag The Beer Village door Sublime FM geopend voor een groot winterfeest tot 01.00 uur met de beste dj’s & live muzikanten met elke avond een ander feestconcept, hosted by diverse populaire Amsterdamse feesten.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

RAI toneel van Amsterdamse Winterparade 

Schikking tussen de twee parade’s

Parade naar de rechter vanwege naam