RAI toneel van Amsterdamse winterparade
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

RAI toneel van Amsterdamse winterparade

Iedere wereldstad heeft een kenmerkend kerstevenement: Winter Wonderland in Londen, Bryant Park Winter Village in New York en de vele kerstmarkten in Duitsland. Ook Amsterdam krijgt nu eindelijk een kenmerkend kerstevenement met de Amsterdamse Winterparade.

Oud-Hollandsche kermis

Van 21 december tot en met 1 januari 2018 is de Rai Amsterdam, zowel binnen als buiten, de plek om het absolute kerstgevoel te ervaren. Met onder meer koek en zopie in food chalets met winterse kost zoals erwtensoep, oliebollen, poffertjes en warme chocolademelk. Ook een oud-Hollandsche kermis met een 50 meter hoog reuzenrad, zweefmolen, draaimolen, schiettent en suikerspinnen zijn terug te vinden, evenals een Winter Wellness met sauna’s en jacuzzi’s en massages.

Schaatsbaan

Voor zowel de vroege vogels als voor de nachtvlinders is er tijdens de parade veel te beleven. Er komt een 700m2 grote schaatsbaan waar niet alleen een rondje kan worden geschaatst, maar waar ook spelletjes voor de kinderen worden georganiseerd en waar ook plek is voor een kids silent disco.

Bowlingbaan Knijn

In de avonduren wordt in samenwerking met bowlingbaan Knijn club curling georganiseerd en de volwassenen mogen ook een silent disco van Vondeldisco verwachten. Rondom de schaatsbaan worden in samenwerking met lokale partners als Baut, Van Dam Brasserie en Restaurant Blauw pop up-restaurants geopend.

Christmas Cinema

In de Christmas Cinema worden overdag de nieuwste kerstfilms voor het hele gezin en ‘s avonds favoriete kerstklassiekers geprogrammeerd. Om 17.00 uur wordt elke dag The Beer Village door Sublime FM geopend voor een groot winterfeest tot 01.00 uur met de beste dj’s & live muzikanten met elke avond een ander feestconcept, hosted by diverse populaire Amsterdamse feesten.

Programma

Na de openingsavond ziet de agenda er als volgt uit:

VR 22/12: Juicy
ZA 23/12: Wicked Jazz Sounds
ZO 24/12: 90’S NOW
DI 26/12: Café Nol
WO 27/12: De grote verrassingsshow
DO 28/12: Terug Naar Toen
VR 29/12: Lotje Amsterdam
ZA 30/12: Funky Jazz Night
ZO 31/12: Singlefeestje
MA 01/01: Tino Martin

De Amsterdamse Winterparade is een initiatief van 4PM Entertainment, De Mannen van de Wereld en de partners zijn Coca Cola & T-Mobile. Meer informatie is te vinden op www.winterparade.amsterdam

vrijetijdamsterdam.nl