De Parade naar rechter vanwege De Amsterdamse Winterparade
Foto: Flickr.com

De Parade naar rechter vanwege De Amsterdamse Winterparade

Mobile Arts stapt naar de rechter vanwege nieuw winterevenement de Amsterdamse Winterparade. Het evenement vindt voor het eerst plaats in de RAI Amsterdam van 21 december t/m 1 januari 2018. Mobile Arts, beter bekend van het rondreizende theaterfestival De Parade dat in de zomer plaatsvindt, is van mening dat de naam onrechtvaardig gebruikt wordt en voor verwarring zorgt. Om die reden heeft de organisatie besloten naar de rechter de stappen.

Theaterfestival

De Parade, het mobiele kunstfestival trekt door heel Nederland en vindt niet alleen plaats in Amsterdam, maar ook Rotterdam, Den Haag en Utrecht kennen De Parade. Op dit theaterfestival staan jaarlijks meer dan honderd theater, dans, mime en muziekvoorstellingen in de planning die meestal speciaal voor De Parade zijn ontworpen. Ieder jaar sluit De Parade de tour af in Amsterdam in het Martin Luther Kingpark.

Winterevenement

De RAI staat een spektakel van een heel andere orde te wachten. Daar begint op 21 december een gigantisch 11-daags winterevenement met kerstmarkt, een 700 vierkante meter grote schaatsbaan, een kermis met mega reuzenrad, kerstbioscoop, iedere avond een ander feest en allerlei hapjes en drankjes. De organisatie verwacht een kwart miljoen bezoekers op de Winterparade, die in hun ogen het Nederlandse antwoord moet worden op de grote kerstevenementen van Londen, Berlijn en New York.

Compleet ander evenement

Mitchel Bovenlander, namens de organisatie van de Amsterdamse Winterparade: ‘Wij vinden het heel jammer dat de Parade heeft besloten om een kort geding aan te spannen, waarvan we de uitspraak pas 1 dag voor onze opening mogen verwachten. Wij zijn van mening dat de Amsterdamse Winterparade meer dan voldoende onderscheidend is, waarbij we ook nog op willen merken dat de inhoud van ons evenement ook compleet anders is dan het evenement zoals we die kennen in het Martin Luther Kingpark. Wij zijn met de beste intenties met de Amsterdamse Winterparade van start gegaan en betreuren de ontstane situatie.’

De zaak dient dinsdag 19 december 2017 en de uitspraak wordt de volgende dag verwacht.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws:

RAI toneel van Amsterdamse winterparade