Vrijetijdsparels in Amsterdamerdam
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Vrijetijdsparels in Amsterdam

Vrijetijdsparels in Amsterdam. Via dit blog blijft je op de hoogte van prachtige en soms onontdekte vrijetijdsparels in Amsterdam. Daar kun je best eens lekker een paar uurtjes heerlijk vertoeven.

Boerderij Meerzicht

Boerderij Meerzicht bestaat al voor de aanleg van het Amsterdamse Bos. In 1857 was de boerderij een boerenbedrijf én een theeschenkerij. Tegenwoordig is de Boerderij omgetoverd tot een Pannenkoeken Boerderij en ligt deze aan de rand van het Amsterdamse Bos.

Lees verder: Weekendtip: Pannenkoeken Boerderij Meerzicht

Hert bij Boerderij Meerzicht. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Oosterdokseiland

Wij vinden het Oosterdokseiland heerlijk om zo nu en dan eens te vertoeven. Je kunt er heerlijk op een bankje aan het water zitten. Je geniet van prachtige boten die er in het water liggen. Leuke dingen in de buurt zijn bijvoorbeeld NEMO, de Openbare Bibliotheek en het Scheepvaartmuseum.

Heerlijk picknicken in pittoresk ‘GTST-park’

Iedereen kent wel de Rozenboom, het enige restaurant in Meerdijk waar Ludo, Laura, Janine, Lucas en Bing meer slechte tijden dan goede tijden beleven. Maar waar ligt het soapdorpje Meerdijk dan eigenlijk? Nou dichterbij dan je denkt. De borrelslangenkuil van Goede Tijden Slechte Tijden bevindt zich namelijk op een steenworp afstand van ons eigen Amsterdam. Gewoon langs de Amstel in de richting van Ouderkerk.

Instagrammable narcis-spot

De Rozenboom maakt deel uit van een pittoresk parkje, een échte verborgen vrijetijdsparel. Check de foto’s hier maar even. Je kunt hier heerlijk picknicken tussen de bloeiende narcissen. Lentekriebels! Zeer Instagram-proof dus. Het monumentale landgoed, dat vrij toegankelijk is, is ideaal voor een relaxmomentje en een mooi plaatje.

Maar regelmatig worden er op Wester-Amstel, zoals de locatie echt heet, leuke activiteiten georganiseerd door de Stichting Vrienden Wester-Amstel. Denk aan exposities, huisconcerten, platenbeurzen en schilderklasjes voor kinderen. Lees verder…

Weesperzijde in Amsterdam-Oost

Vrije Tijd Amsterdam is groot fan van de Weesperzijde in Amsterdam-Oost. Op de wal langs het water van de Amstel tref je een ruime keuze aan horecagelegenheden waar je prima kunt vertoeven. Is het niet binnen, dan is het wel buiten ergens op een lekker terras. Maar, op de kant langs het water kun je ook heerlijk zitten hoor. Als het echt warm weer is kun je lekker een duikje nemen in de Amstel.

Het Stenen hoofd

Het Stenen hoofd is echt top! Onlangs fietste we hier voorbij en het eerste wat wij dachten was dat moeten meer Amsterdammers weten. Er zit een schattig klein soort restaurantje waar je op een stoeltje kunt zitten en eten en drinken kunt bestellen. Verder is het Stenen hoofd een prachtig stuk grond gelegen aan ’t IJ in Amsterdam. Heerlijk om daar te zitten met een lekker zonnetje en voorbij komende boten.

Het is vanaf Centraal Station een paar minuten fietsen en je doet er iets langer over als je het stuk gaat lopen. Veel plezier toegewenst bij dit mooie plekje in de hoofdstad.

We hebben trouwens ook speciale blogs over parken in Amsterdam, terrassen in Amsterdam en tips over waar je gezellig kunt winkelen in de stad.

Fontein Frederiksplein

Rondom de fontein die is gelegen aan het Frederiksplein, kun je heerlijk op een bankje plaatsnemen. Terwijl je het water volop ziet bewegen, sieren er op de achtergrond een paar fraai ogende bomen. Vanaf de fontein is het twee minuten lopen naar de Utrechtsestraat, waar je gezellig kunt winkelen, uit eten gaan of de kroeg in kunt duiken.

Het bruggetje in het Sarphatipark

Een plekje wat heerlijk is om even tot rust te komen of inspiratie op te doen, is het bruggetje in het Sarphatipark. Vanaf de Van Woustraat loop je via de Eerste Jan van der Heijdenstraat het park binnen. Je gaat niet links waar ze aan het sporten zijn maar direct naar rechts. Binnen nog geen minuut sta je op het bruggetje met geweldig uitzicht op het water, flora, fona, gansjes en eendjes.

We hopen jullie middels bovenstaande ideeën, genoeg inspiratie te hebben gegeven, om vrijetijdsparels te bezoeken in Amsterdam.

Namens Vrije Tijd Amsterdam,

Vrijetijdsparels in Amsterdam

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl