5.3 C
Amsterdam
zondag, 7 maart 2021
Laden Evenementen

← Terug naar Evenementen

Weesperzijde in Amsterdam-Oost

+ Google Maps
Weesperzijde 21
Amsterdam, Noord-Holland 1091 EC Nederland

Weesperzijde in Amsterdam-Oost

De Weesperzijde is een cultiverende Amsterdamse kade aan de oostelijke wal van de Amstel tussen Mauritskade en Omval, gelegen langs de Weespertrekvaart.

In het water liggen menige woonboten waar Amsterdammers heerlijk wonen. Er zijn twee roeiclubs, Kon. Amsterdamse Roei- en Zeilvereniging “De Hoop” en Roeicentrum Berlagebrug. Aan de overkant van het water ligt de Amsterdamse Pijp. Menig sportieve Amsterdammer loopt ‘s ochtends al joggend een rondje om het water. Stadsbewoners die in de buurt wonen laten daar vaak hun hond uit. Tevens is er aan de zijde van de Berlagebrug een klein speelplaatsje met speeltoestellen voor de kids.

De horecaliefhebber kan zijn of haar lol op aan de Weesperzijde. De kade zit namelijk vol met lekkere restaurants waar je heerlijk kunt dineren. Enkele restaurants om te bezoeken zijn de Ysbreeker (al jaren goed en op zondag oesters) en zelf eten we graag lekkere tapas bij het Spaanse restaurant Tapas de Arroyo. Het terras van de Ysbreeker namen we onlangs op in onze lijst met terrassen in Amsterdam-Oost. Iets verderop ligt het beroemde Amstel Hotel.

Sportcentrum Kops zit ook de Weesperzijde. Deze sportschool is een begrip op het gebied van vechtsporttraining zoals worstelen, grond worstelen, boksen en kick boksen. Daarnaast kun je er terecht voor conditie training, Aerobics en fitness.

Helaas pindakaas voor de liefhebbers van buiten BBQ’en. Aan de Weesperzijde werd onlangs een BBQ verbod ingesteld. Maar, lekker met een kleedje in het gras gaan zitten of aan de waterkant op het steen, dat is niet verboden. Stokbroodje mee, flesje wijn in de tas en dan beleef je zeker weten een heerlijke middag in Amsterdam-Oost.

Aan de andere kant van de Amstel zijn ook genoeg leuke dingen te beleven. Daar in dat stuk zitten bijvoorbeeld de Rivierenbuurt en de Pijp. In de Pijp aan het begin zit café Bloemers.

We namen de Weesperzijde ook op in ons overzicht met strandjes in Amsterdam. Omdat je er gewoon lekker aan het water kunt zitten en een lekkere duik kunt nemen.

vrijetijdamsterdam.nl

Weesperzijde in Amsterdam-Oost
  • Er zijn geen resultaten gevonden.