Leuke parken in Amsterdam

Leuke parken in Amsterdam
Een ooievaar in het Amstelpark. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Leuke parken in Amsterdam

Wat is er nou gezelliger dan op je kleedje met je vriendengroep in het park te chillen? Of natuurlijk gewoon samen, als een leuk setje! Speciaal voor die ‘matties’, tortelduifjes, en stiekem ook wel gewoon voor iedereen, stelde we weer een mooie lijst op van parken in Amsterdam. Let op: Het lijstje is nog niet helemaal compleet. We zijn er nog druk mee aan het werk.

Wonderschone parken

Let wel even op, we zijn druk bezig met de inventarisatie van die leuke groene stekjes. Het kan dus zo zijn dat het park der parken, betiteld door jou als het wonderschone park in Amsterdam, nog niet in deze lijst staat. In het onderstaande overzicht staan op dit moment het Slotepark, Oosterpark, Amstelpark, Amsterdamse Bos, Martin Luther Kingpark, Sarphatipark, Vondelpark en het Westerpark vermeld.

Het Sloterpark

Weleens een bezoekje gebracht aan het Sloterpark? Vrije Tijd Amsterdam heeft er enkele bezoekjes aan gebracht. Het Sloterpark staat vooral bekend om de Sloterplas waaraan het park is gelegen. Bij het Sloterpark kun je prima met je handdoekje in het gras gaan liggen. Maar, er zijn nog veel meer leuke dingen te doen.

Er is een echt Amsterdams strandje wat vooral met lekker weer heerlijk is om te bezoeken. Aan het Sloterpark ligt ook het Sloterparkbad waar je lekker kunt zwemmen. Er trainen hier ook enkele topzwemmers. Onlangs waren we nog in het Sloterpark voor een te gek feest. Dat te gekke feest heet Loveland, en vond twee dagen achter elkaar in het Sloterpark plaats. Jawel, het Sloterpark hoort zeker in de lijst van parken in Amsterdam.

Amstelpark in Zuid

Het Amstelpark is een park in Zuid dat is gelegen aan de rand van Amsterdam. De recreatiegelegenheid ligt tussen de Amsteldijk en Buitenveldert. In tegenstelling tot een groot aantal parken in de stad waar je voornamelijk kunt neerploffen in het gras zijn er in het Amstelpark een hoop leuke dingen te doen.

Zo kunnen kinderen zich gezellig rond laten rijden in de Amsteltrein, is er een doolhof, rosarium en een midgetgolfbaan! Het zijn enkele tipjes van de sluier. Als je alles wilt weten kun je het beste zelf eens een gezellig kijkje gaan nemen in dit park in Amsterdam Zuid.

euke parken in Amsterdam
Een stukje Amstelpark. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdamse Bos met de Bosbaan

Het Amsterdamse Bos en de Bosbaan. Of we het echt een park kunnen noemen weten we niet zeker. Toch vinden we het de moeite waard om ze mee te nemen in de lijst met parken in Amsterdam. Net als in een stadspark kun je er namelijk heerlijk in het gras neerploffen.

Daarnaast zijn er in het Amsterdamse Bos en op en rond de Bosbaan een hoop leuke dingen te beleven. Zo is er bijvoorbeeld een geitenboerderij, zijn er lekkere restaurants en kun je er paardrijden! Maar, zoals we wel vaker zeggen moet je echt zelf maar eens een kijkje gaan nemen.

Martin Luther Kingpark

Het Martin Luther Kingpark ligt in de Rivierenbuurt. Het Martin Luther Kingpark ligt gelegen langs de President Kennedylaan en aan rivier de Amstel, en bestaat uit twee delen, die worden gesplits door de Nieuwe Utrechtsebrug. Het park is niet heel groot, toch kun je er lekker vertoeven. Als het lekker weer is kun je er met je handdoek lekker in het gras liggen.

Veel mensen gebruiken het Martin Luther Kingpark als plek om lekker buiten te sporten. Je kunt er voetballen, hardlopen, en belangrijk anno 2019, diverse work outs doen. Het Martin Luther Kingpark kreeg vooral naamsbekendheid vanwege theaterfestival de Parade, dat er altijd wordt georganiseerd.

Oosterpark in Amsterdam Oost

We deden op woensdagavond 21 juni, een rondje Oosterpark. In tegenstelling tot het Sarpahatipark waar je vooral veel Nijlganzen hebt, zijn er in het Oosterpark veel reigers, meerkoeten en eenden te vinden.

Leuke parken in Amsterdam
Meerkoet in het Oosterpark. Foto: vrijetijdamsterdam.nl
Leuke parken in Amsterdam
Eend in het Oosterpark. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Het grote grasveld

In het midden van het Oosterpark ligt een groot grasveld. Woensdagavond zagen wij daar veel mensen bivakkeren. Het was namelijk lekker zonnig weer. Mensen waren in grote groepen aan het chillen, en sommige vierden er hun verjaardag.

Een leuk volleybalveldje

Aan de kant van het OLVG constateerde we een leuk volleybalveldje. Daar maakte twee ploegen met plezier gebruik van. Een ander groepje was met zelf gemaakte goaltjes tegen elkaar aan het voetballen.

En, een setje was lekker in de weer met een frisbee. Op de bankjes door het park heen zaten mensen lekker te kletsen, en sommige genoten van grote blikken bier.

Groene papegaaien en ooievaar

Tijdens de wandeling door het park zag ik ook van die geinige groene papegaaien voorbij komen vliegen. En dat niet alleen, bovenop een boomstam zat een ooievaar. Echt mooi om te zien!

Leuke parken in Amsterdam
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Fontein

In het Oosterpark is ook veel water. Helemaal in het midden is een mooie fontein. Zie filmpje!

Horeca rondom het park

Rondom het park zijn er voldoende horecagelegenheden. Zodoende kun je er een leuk combinatiedagje van maken.

Sarphatipark in de Pijp

Weleens in het Sarphatipark geweest? Het park ligt midden in de authentieke wijk de Pijp. In het midden ligt water waar je via paadjes en bruggetjes overheen kunt lopen. Daarnaast ligt er voldoende gras om lekker met een flesje wijn neer te ploffen.

Ben je niet zo’n grasliefhebber? Er zijn ook bankjes waar je lekker kunt zitten. Naast relaxen zie je er hardlopers en andere sportfanaten.

Er staan trainingsattributen waar je een work out kunt doen. Daarnaast beschikt het park over een voetbal- en basketbalveldje. Echt super gewoon. Het Sarphatipark wordt omringd door horeca waar je lekker kunt vertoeven.

De Nijlgans in het Sarphatipark

De bomen in het Sarphatipark zijn in volle bloei, erg mooi om te zien. Wat ook leuk is in het park dat zijn de Nijlganzen. Ze hebben net jonkies gekregen en komen soms heel dichtbij. Wist jij dat de oude Egyptenaren de Nijlgans beschouwden als een heilig dier en de gans daarom regelmatig hebben afgebeeld op Egyptische kunst?

De Nijlgans komt oorspronkelijk uit Afrika. Maar, er zijn verwilderde populaties over de hele wereld. Als we ons huiswerk goed hebben gedaan dan is de Nijlgans sinds 1967 in Nederland te bewonderen. In onze ogen zijn deze stadse Nijlganzen in het Sarphatipark leuk, lief en aardig. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden.

Vondelpark in Amsterdam

Het Vondelpark ligt in Amsterdam-Zuid en wordt door veel stadsbewoners met veel plezier bezocht. In de ochtend zie je voornamelijk sporters door het park bewegen en mensen die met de hond aan het wandelen zijn.

In de middag komt er mee publiek om lekker te relaxen in het gras aan de rand van ‘t water of ander deel in het Vondelpark. Er zitten ook een groot aantal horecagelegenheden waar je lekker kunt gaan zitten.

 

 

Westerpark in Amsterdam-West

Het Westerpark oogt knus en gezellig. Daar kun je met je vriendengroepje wel een lekker zomers dagje beleven. Het Westerpark ligt aan de rand van het Westergasterrein.

En tot slot, omdat we het in dit blog dan toch over leuke dingen hebben, benoemen we voor onze lezers direct ons blog met vrijetijdsparels in Amsterdam en winkelen in Amsterdam.

Want, dames en heren, zo zijn we bij Vrije Tijd Amsterdam, dan ook wel weer.

Namens VTA,

Leuke parken in Amsterdam

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here