Waar kun je gezellig winkelen in Amsterdam?
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Waar kun je winkelen in Amsterdam?

Waar kun je winkelen in Amsterdam? We zien moeders dit al helemaal vragen aan hun dochters. Of vrienden en/of vriendinnen die gezellig samen op pad willen gaan. We zijn voor jullie even op zoek gegaan, naar leuke winkelplekken in onze prachtige hoofdstad.

Winkelen in Amsterdam

Alhoewel winkelen in Amsterdam centrum is de laatste jaren toch wel heel erg druk met een hoop toeristen maar nog steeds zitten er leuke winkels in Amsterdam centrum. We vonden het bij Vrije Tijd Amsterdam in ieder geval tijd om een stuk te schrijven over shoppen in de stad.

Winkelgebieden

Enkele winkelgebieden in Amsterdam zou je kunnen onderverdelen in het Centrum, de 9 straatjes, Amsterdam-Zuid, De Pijp, Utrechtsestraat, Spiegelkwartier, de Amsterdamse Poort , de Jordaan, Rivierenbuurt, Haarlemmerbuurt, Buikslotermeerplein, Czaar Peterbuurt, de Baarsjes, Amsterdam Oost, de Watergraafsmeer. Daarnaast is een ruime keuzen aan markten in Amsterdam.

Authentieke kaartenzaakjes in Amsterdam

Een mooie poster, print of foto aan de muur? Of gewoon een leuk, origineel kaartje voor een ander op de kop tikken? Vrije Tijd Amsterdam zocht uit waar je dit beeldmateriaal het best kunt scoren in de stad. ‘So be nice and send a card’. Er kwam zelfs een heuse top 8 van kaartenzaakjes in Amsterdam uitgerold. Daar kun je zonder enige twijfel een leuke kaart kopen.

De 9 straatjes met haar prachtige stadse karakter

Als we met Vrije Tijd Amsterdam een keuze zouden moeten maken uit wat nou precies de leukste buurt is om te winkelen in Amsterdam dan staat voor ons de 9 straatjes in Amsterdam op de eerste plek.

Grachten

Te midden van de grachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en de Prinsengracht liggen de straten. Gasthuismolensteeg, Oude Spiegelstraat, Wijde Heisteeg, Hartenstraat, Wolvenstraat, Huidenstraat, Reestraat, Berenstraat en Runstraat vormen de negen straatjes.

De 9 straatjes

De 9 straatjes in Amsterdam hebben met de heerlijke grachtjes en prachtige panden in en rondom de winkelstraatjes een prachtige stadse uitstraling. De winkeltjes aldaar zijn zeer bijzonder te noemen. Veel Denim wat de klok slaat met nog echte winkeltjes voorzien van kleermakers.

Schilderijen, boeken shops en een heerlijke vintage winkel

Beeldige schilderijen, boeken shops, een heerlijke vintage winkel, nog méér leuke winkels, om maar niet te beginnen over de heerlijke restaurantjes om te dineren, plekken om te lunchen in combinatie met mensen kijken vanaf het terras, maar ook nog die heerlijke ouderwetse Amsterdamse kroeg om een ijskoud biertje te drinken. Zo kunnen we nog wel even lekker doorgaan maar we zouden zeggen neem er vooral zelf eens een kijkje.

Heerlijke plekken om te winkelen

Dat de 9 straatjes bij ons op de eerste plek staat neemt niet weg dat er meerdere heerlijke plekken zijn om te winkelen in Amsterdam. Vraag aan Amsterdammers naar de Haarlemmerbuurt, de winkeltjes rondom de Albert Cuyp, de ietwat chique Utrechtsestraat of wat dacht u van de P.C. Hoofstraat in Amsterdam? U zult waarschijnlijk mooie reacties krijgen.

Slenteren over één van de markten in Amsterdam

Ben je meer een type die lekker gaat struinen over één van de markten in Amsterdam? The Maker Store organiseert geregeld een nieuwe ‘lifestyle’ markt bij De Hallen. In de stad is De Hallen dé plek om jonge, innovatieve makers van over de hele wereld te ontmoeten. Hier vind je handgemaakte producten, geproduceerd met liefde en vakmanschap. The Maker Market richt zich onder andere op duurzame productieprocessen en Fair Trade werkrelaties. De Albert Cuyp komen we bijvoorbeeld vaak.

Bij Moos kunt u bijvoorbeeld ook gezellig gaan zitten en zo zijn er nog vele andere leuke mogelijkheden. Maar goed, iedereen heeft natuurlijk een eigen voorkeur met betrekking tot winkelen in de diverse buurten in Amsterdam.

Leuke winkelstraatjes rondom de Albert Cuyp markt

Wat absoluut een goede tip is dat zijn de straatjes rondom de Albert Cuyp. Veel mensen weten niet dat er rondom de Cuyp een heleboel leuke kledingwinkels en lifestyle stores verscholen zitten. Een verjaardagscadeautje nodig voor een klein kindje? Er zitten ook een aantal winkels die speciaal op kinderen gericht zijn en er is keuze is uit vele leuke artikelen.

Liefhebbers van een zonnebankje kunnen terecht op de Stadhouderskade. Een kappertje tussendoor pakken kan ook in een van de omliggende straatjes. Er worden zelfs heuse massages gegeven en niet te vergeten het zit helemaal vol met gezellige horeca waar u na afloop van het winkelen met een gerust hart plaats kunt nemen.

We zijn altijd op zoek naar leuke tips op het gebied van winkelen in Amsterdam. Heeft u een leuke tip voor ons? Stuur dan a.u.b. een e-mail naar [email protected].

vrijetijdamsterdam.nl

Lezers vonden de artikelen hieronder ook leuk om te lezen:

Leuke winkels in Amsterdam om te bezoeken 

Laatste nieuws: Pride Amsterdam 2019