Waar kun je gezellig winkelen in Amsterdam?

Waar kun je gezellig winkelen in Amsterdam?
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Waar kun je gezellig winkelen in Amsterdam?

Waar kun je gezellig winkelen in Amsterdam? Je kunt beter zeggen waar kun je tegenwoordig niet gezellig winkelen in Amsterdam?! Alhoewel winkelen in Amsterdam centrum is de laatste jaren toch wel heel erg druk met een hoop toeristen maar nog steeds zitten er leuke winkels in Amsterdam centrum.

Enkele winkelgebieden in Amsterdam zou je kunnen onderverdelen in het Centrum, de 9 straatjes, Amsterdam-Zuid, De Pijp, Utrechtsestraat, Spiegelkwartier, de Amsterdamse Poort , de Jordaan, Rivierenbuurt, Haarlemmerbuurt, Czaar Peterbuurt, de Baarsjes, Amsterdam Oost, de Watergraafsmeer. En er is een ruime keuzen aan markten in Amsterdam.

De 9 straatjes met haar prachtige stadse karakter

Als we met Vrije Tijd Amsterdam een keuze zouden moeten maken uit wat nou precies de leukste buurt is om te winkelen in Amsterdam dan staat voor ons de 9 straatjes in Amsterdam op de eerste plek.

Te midden van de grachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en de Prinsengracht liggen de straten. Gasthuismolensteeg, Oude Spiegelstraat, Wijde Heisteeg, Hartenstraat, Wolvenstraat, Huidenstraat, Reestraat, Berenstraat en Runstraat vormen de negen straatjes.

We zullen dat kort toelichten. De 9 straatjes in Amsterdam hebben met de heerlijke grachtjes en prachtige panden in en rondom de winkelstraatjes een prachtige stadse uitstraling. De winkeltjes aldaar zijn zeer bijzonder te noemen. Veel Denim wat de klok slaat met nog echte winkeltjes voorzien van kleermakers.

Schilderijen, boeken shops en een heerlijke vintage winkel

Beeldige schilderijen, boeken shops, een heerlijke vintage winkel, nog méér leuke winkels, om maar niet te beginnen over de heerlijke restaurantjes om te dineren, plekken om te lunchen in combinatie met mensen kijken vanaf het terras, maar ook nog die heerlijke ouderwetse Amsterdamse kroeg om een ijskoud biertje te drinken. Zo kunnen we nog wel even lekker doorgaan maar we zouden zeggen neem er vooral zelf eens een kijkje als u wilt gaan winkelen in Amsterdam.

Dat de 9 straatjes bij ons op de eerste plek staat neemt niet weg dat er meerdere heerlijke plekken zijn om te winkelen in Amsterdam. Vraag aan Amsterdammers naar de Haarlemmerbuurt, de winkeltjes rondom de Albert Cuyp, de ietwat chique Utrechtsestraat of wat dacht u van de P.C. Hoofstraat in Amsterdam? U zult waarschijnlijk mooie reacties krijgen.

Slenteren over één van de markten in Amsterdam

Ben je meer een type die lekker gaat struinen over één van de markten in Amsterdam? Begrijpen we want dat doen we zelf ook graag. De Albert Cuyp komen we bijvoorbeeld vaak. Halen we eerst een broodje met vers beleg bij ‘Kaassie Kaassie’, nog één van die echte ambachtelijke winkels in Amsterdam. Heerlijk! Naast broodjes verkopen ze bij Kaassie Kaassie nog een hoop andere lekkernijen. Lekkere en veel soorten kaas, ham, worst en andere kwalitatief goede producten. Maar bij Moos kunt u bijvoorbeeld ook gezellig gaan zitten en zo zijn er nog vele andere leuke mogelijkheden. Maar goed, iedereen heeft natuurlijk zijn of haar eigen voorkeur met betrekking tot winkelen in de diverse buurten in Amsterdam.

Uw mening telt ook! Heeft u een tip? Wij vernemen dat heel graag. Stuurt u dan een e-mail naar info@vrijetijdamsterdam.nl.

vrijetijdamsterdam.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here