Evenstars Lingerie: ‘Lingeriespeciaalzaak op supergezellige locatie aan de Haarlemmerdijk”
Een stralende Arwen Hesselmann van Evenstars Lingerie.

Vrije Tijd Amsterdam is dagelijks op zoek naar mooie verhalen in Amsterdam. In dat kader stelden we een aantal vragen aan Arwen Hesselmann van Evenstars Lingerie.

Wilt u Evenstars Lingerie eens introduceren?

“Evenstars Lingerie is een lingeriespeciaalzaak, op een supergezellige locatie op de Haarlemmerdijk 21 te Amsterdam. We verkopen lingerie-, badmode-, (nacht)mode-, beenmodecollecties en accessoires. De winkel heeft een boudoir uitstraling en we bieden deskundig lingerie advies en persoonlijke service. Er zijn ruime paskamers aanwezig, met kimono’s en sloffen. Tenminste 1 paskamer is rolstoel- en kinderwagen toegankelijk. We verkopen lingerie van vertrouwde topmerken en lingerie van bijzondere designers.”

De winkel aan de Haarlemmerdijk 21

“De winkel is gesitueerd in een monumentaal pand op de Haarlemmerdijk 21 met een gevel uit de 18e eeuw. De Haarlemmerdijk is een hele gezellige winkelstraat midden in het centrum van Amsterdam. Zo leuk dat de Haarlemmerdijk in 2012 is uitgeroepen tot de leukste winkelstraat van Nederland!”

Evenstars Lingerie: ‘Lingeriespeciaalzaak op supergezellige locatie aan de Haarlemmerdijk”
Arwen Hesselmann heeft het naar haar zin in de Lingeriespeciaalzaak aan de Haarlemmerdijk!

Waar komt de lingerie die bij Evenstars Lingerie verkocht wordt vandaan?

“We verkopen lingerie van vertrouwde Europese en internationale lingeriemerken die hun producten zo duurzaam mogelijk produceren en zorg dragen voor goede relaties met hun fabrikanten. Eén van onze merken werkt zelfs uitsluitend met eigen ateliers waar goede arbeidsomstandigheden hoog in het vaandel staan. Onze beenmode wordt uitsluitend in Italië geproduceerd. Veel van onze nachtmode komt rechtstreeks van een ontwerpster uit Polen, ze maakt alles zelf in eigen atelier. Ook hebben we twee Nederlandse merken. De Nederlandse merken ontwerpen en produceren alles in Amsterdam.”

Het belang van persoonlijk en deskundig advies

“Goed zittende lingerie waar je echt iets aan hebt voor een lange tijd kan het beste worden gekocht in een lingeriespeciaalzaak. Wij hebben veel verstand van lingerie en hebben kwalitatief goede lingerie in de winkel. We nemen uitgebreid de tijd voor je en kijken met een deskundig oog mee, zodat jij met exact de juiste BH met goede maat en de perfecte pasvorm naar huis gaat.”

De kerst komt er weer aan; is er een speciaal nieuw aanbod van lingerie? En kunt u al zeggen wat nu al favoriet is?

“Deze winter zien we veel prachtige warme wijnrode kleuren en lingerie in mooie roze- en blauwtinten. Deze kerst gaat ook zeker fantastisch worden met lingerie in zwart met goudkleuren. Het wordt echt feest deze kerst!”

De ‘Lingerie Styling Party’

“Als vriendinnen het leuk vinden om met een groepje te komen winkelen voor bijvoorbeeld een speciale gelegenheid dan is dat zeker mogelijk. We doen de winkel na sluitingstijd dan nog eventjes open, speciaal voor de klant. De klant kan dan onder het genot van een bubbeltje en een hapje lekker privé winkelen.”

Wat kunnen mensen van een VIP-arrangement verwachten?

“Een VIP-arrangement werkt hetzelfde. Soms zijn er klanten die graag privé willen winkelen. Dat is zeker mogelijk. Dan doen we de deur na sluitingstijd alleen speciaal voor deze klant open. De klant kan lekker winkelen en wij leggen de klant in de watten met een hapje, drankje en deskundig privé service.”

Lingerie met de hand wassen

“Lingerie kun je het beste zeer regelmatig met de hand wassen. Nooit heter dan 30 graden en gebruik het liefst een fijnwasmiddel. Geen wolwasmiddel! Doe je het toch met de wasmachine? Dan in een waszakje en sluit de BH goed, zodat de haakjes niet in het kant komen. Zet de centrifuge heel laag. Gebruik nooit de droger!”

Wat zijn de hoogtepunten van Evenstars Lingerie tot nu toe?

“We hebben de winkel in september 2019 geopend en hebben daarna lockdowns moeten overleven en we zijn ook nog sinds 1 april verhuisd naar de Haarlemmerdijk waar we de lingeriespeciaalzaak van Mary-Ann lingerie hebben overgenomen. Al met al heel wat avonturen sinds de start! Maar het gaat erg goed met de winkel en de klanten weten ons goed te vinden.”

Zin in de kerst

“We hebben ook heel veel zin in de kerst en hebben zelfs op 22 december vanaf 18.00 tot 21.00 uur een mannenavond. Mannen zijn natuurlijk altijd meer dan welkom, maar deze avond hebben we een gastheer om de mannen een drankje aan te bieden en zorgen we voor een gezellige en efficiënte avond met een extra verkoopster zodat je gegarandeerd met een mooi cadeau voor je vrouw naar huis gaat! En 24 december ben ik jarig, dus daar hoort een prosecco bij tijdens het winkelen”, laat Arwen Hesselmann van Evenstars Lingerie ten slotte enthousiast weten.