4x dames tas trends voor aankomend seizoen
Woman with a bag. From a close angle

Hoewel modetrends ieder seizoen veranderen blijft de hunkering naar een mooie damestas voor de meeste vrouwen hetzelfde. We willen ze groot, klein, stijlvol of juist praktisch en het liefst in verschillende kleuren. Aankomend seizoen mogen we onszelf weer helemaal laten gaan en je persoonlijkheid laten stralen in de tas die om je schouder hangt. Of aan je pols natuurlijk. Wij laten je een aantal trends zien die je aankomend seizoen echt niet mag missen.

Multicolor handtassen: ze mogen weer!

Vier het leven met kleur! Dat lijkt deze trend te willen zeggen. Je mag namelijk flink uitpakken met verschillende kleuren en patronen in je tas en het hoeft juist niet allemaal strak te zijn. Een aantal merken zijn hier een goed voorbeeld van, zoals bijvoorbeeld het Britse merk Kurt Geiger. Er is dus geen reden meer om te denken dat een kleurrijke tas niet zo vaak gedragen kan worden en je hem daarom maar moet laten liggen. Vier de dag en ga voor een multicolor handtas!

New work bags

Stijlvolle zakelijke tassen, met een informeel tintje. Dat is de trend new work bags. Dit zijn tassen die je uitermate goed mee kunt nemen naar kantoor, maar door het formaat óf soms juist door een afwijkend patroon óok goed mee wegkomt met een avondje uit. Echt een praktische dames tas die iedereen goed zou staan.

Klein maar fijn

De trend van de kleine damestassen waar net aan een portemonnee en lipstick in passen is here to stay! Tassenmerken blijven zeer kleine, tot mini-tasjes maken, omdat de vraag ernaar blijft stijgen. Het label Guess bijvoorbeeld speelt hier goed op in, door verschillende collecties uit te brengen waar een klein tasje dat je alleen om je pols kunt hangen altijd onderdeel van is. Ideaal voor een restaurant-date of een bezoekje aan een museum.

Ibiza style tassen

Een trend die ook terug is van weggeweest (of misschien wel nooit echt helemaal is weggegaan) zijn de Ibiza style tassen. Deze komen vaak in de vorm van een strandtas, of luxe shopper en zijn doorgaans gemaakt van natuurlijk materiaal (denk aan stro en katoen). Ideaal voor een casual look of om een middagje op het strand te vertoeven.

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam