4 keer de beste tattoo en piercing shops in Amsterdam
Schiffmacher en Veldhoen vanaf de buitenkant. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Ben je op zoek naar de beste tattoo en piercing shops in Amsterdam? Dan is het raadzaam om dit artikel verder te lezen. Voordat we de beste locaties aan je doorgeven nog even wat informatie over tattoos en piercings. Een tatoeage is een permanente versiering van het lijf. Deze afbeeldingen worden met inkt aangebracht op de opperhuid. Tatoeages met littekens komen eveneens voor. Een piercing is een in huid aangebracht gaatje. Meestal wordt daar een metalen sieraad doorheen gestoken. Deze decoratie zelf wordt soms een piercing genoemd. 

Zuid, west, centrum

Zuid

Schiffmacher en Veldhoen

We beginnen met Schiffmacher en Veldhoen. Dit is waarschijnlijk de meest bekende tatoeagezaak in Amsterdam. Eigenaar van deze Amsterdamse zaak is Henk Schiffmacher. Henk, geboren in 1952, is een van de bekendste tatoeëerders in Nederland. Schiffmacher is tatoeëerder, schilder, schrijver, verzamelaar en wereldreiziger.

De onderneming waar je een tattoo kunt laten plaatsen, wordt echter gerund door Morrison Schiffmachter en Tycho Veldhoen. Morrison is de dochter van Henk en zijn vrouw Louise. Tycho is de zoon van kunstartiest Aat Veldhoen. Beide hebben ze het vak geleerd van ‘Hanky Panky’. In deze shop is ook kunst en kleding van Henk Schiffmacher te koop.

In de buurt

De shop van Schiffmacher en Veldhoen is gelegen aan de Ceintuurbaan. Deze straat ligt in de bruisende wijk De Pijp. In deze buurt zijn enorm veel dingen te doen. Zo zou je in de buurt een bezoekje kunnen brengen aan de befaamde Albert Cuypmarkt. Rondom de tatoeageshop zijn ook vele horecagelegenheden waar je lekker neer kunt ploffen. Ook zijn er allerlei soorten authentieke winkeltjes die in de buurt zijn gelegen.

Adres: Ceintuurbaan 416

West

The Blue Blood Studios

Als je nog een plek zoekt om een tatoeage te laten zetten, kunnen we The Blue Blood Studios met een gerust hart aanbevelen. Op deze locatie komen verleden en heden samen. Dit komt tot uiting in ontwerp, ervaring, methodes en artiesten.

Er wordt waarde gehecht aan tradities die zijn ontstaan in de oude tattoowereld. Deze worden verbonden met de energie van jong talent en perspectief. De artiesten van The Blue Blood Studios voegen aan dit alles nog een sexy mix van stijlen en culturen aan toe.

Deze Mokumse tattooshop is in 2014 opgestart door Marco Serio. Jaren later voelen vele gewilde artiesten zich hier helemaal thuis. De medewerkers worden omschreven als een hechte familie van kunstenaars. Dit komt niet alleen tot uiting in de verschillende stijlen maar ook in culturele achtergronden.

De artiesten worden door The Blue Blood Studios omschreven als getalenteerd, creatief en technisch. Op de website lees je meer informatie over de betreffende artiesten. Mensen uit het hele land, die zich graag willen laten tatoeëren, weten deze tatoeagezaak te vinden.

In de buurt

De Kinkerstraat is de straat waar deze tattooshop is gehuisvest. Deze straat is gelegen in Amsterdam West. De Kinkerstraat ligt in het verlengde van de Elandsgracht en loopt van de Nassaukade tot aan de Kostverlorenvaart, waar de Kinkerbrug de verbinding vormt met de Postjesweg. In de buurt liggen vele leuke straten zoals de Bilderdijkstraat, De Clercqstraat, Jan Evertsenstraat en Jan van Galenstraat. Er zijn hier allerlei winkels, salons, koffiebars en restaurants die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Adres: Kinkerstraat 14

Centrum

White Whale Amsterdam

White Whale Amsterdam is een tattoo & piercing studio in de hoofdstad. Je kan altijd eventjes naar binnen lopen. Wil je er echter zeker van zijn dat je bij White Whale Amsterdam geholpen kan worden, is het raadzaam om van tevoren even een afspraak te maken. Dit kun je telefonisch doen of door een e-mail te sturen. Deze tattoo & piercing shop is zeven dagen in de week geopend.

Op de website kun je via een filmpje een kijkje nemen in de shop. Dan krijg je een goede indruk hoe deze locatie eruitziet. Vinden sommige mensen wel zo prettig voordat ze een bezoekje brengen. Op de site zie je ook een speciale pagina ‘tattoo gallery’ en ‘piercing gallery’. Daar worden de artiesten weergegeven en zie je welk werk er wordt gemaakt.

In de buurt

Deze vestiging is gelegen aan de Keizersgracht. Dit is een gracht in het centrum van Amsterdam. De Keizersgracht, een van de hoofdgrachten die de grachtengordel vormen, ligt tussen Herengracht en Prinsengracht. Er zijn in de buurt van deze gracht een heleboel dingen te doen. Zo zijn er in en rondom deze straat diverse horecagelegenheden waar je een bezoekje aan kunt brengen. Je bent ook dichtbij leuke theaters, musea en andere bezienswaardigheden in de hoofdstad.

Adres: Keizersgracht 453

Ink Your Skin

Ink Your Skin is een tattoo, piercing en art gallery in Amsterdam. Deze shop is 7 dagen per week geopend. Voor de exacte openingstijden kun je het beste op de site van Ink Your Skin kijken. De studio biedt tatoeages aan van verschillende artiesten met jarenlange ervaring.

De artiesten die hier werken zijn beschikbaar om ontwerpen op maat te maken. Je kunt hier eveneens terecht voor herontwerpen van tatoeages en zogenoemde cover-ups. Het is mogelijk om online een afspraak in te plannen. Je moet dan op de ‘book now’ button klikken.

tattoo piercing shops Amsterdam
De buitenkant van Ink Your Skin. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

In de buurt

Deze creatieve shop is gelegen in de authentieke Kerkstraat. Dit is een straat in het centrum van de hoofdstad. Je vindt hier leuke winkels van lokale Amsterdamse ondernemers. In de buurt zijn ook genoeg dingen te beleven. Zo zijn er restaurant, koffietentjes en kroegen die je kunt bezoeken. Je bent ook dichtbij musea, theaters en andere culturele trekpleisters.

Adres: Kerkstraat 115

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam