Gaatje laten schieten in Amsterdam? Dit zijn de beste plekken
Image by Hanny Porton

Gaatje laten schieten in Amsterdam? Dan ben je natuurlijk op zoek naar de beste plekken in de hoofdstad. Om oorbellen te dragen zal je allereerst gaatjes moeten hebben in beide oren. Voor een piercing is een gaatje eveneens noodzakelijk. Op straat zie je vaak dat er nog een oorbel of meerdere oorbellen worden gedragen. Uit onderzoek is gebleken dat meer meisjes (vrouwen) dan jongens (mannen) een sieraad dragen. Maar welk geslacht je ook bent, als jij sieraden wilt dragen, moet je dat natuurlijk helemaal zelf weten.

Wanneer zijn oorbellen toegestaan?

Allereerst is het goed om te weten dat je vanaf de geboorte alle oorbellen kunt laten schieten. Wel zal er nagedacht moeten worden over een aantal regels/voorwaarden. Ben je nog geen 16 jaar oud? Dan zullen je verzorgers of ouders toestemming moeten geven. Deze regels gelden voor zowel piercings als oorbellen. Daarnaast is het belangrijk om na te denken over jouw gezondheid en/of die van je kinderen. Kleine kids stoppen vaak iets in hun mond. Dit kan ook het geval zijn bij een oorbel die net geplaatst is.

Adressen: Oorbellen

Mag iedereen een piercing laten zetten?

Wil jij een piercing laten zetten? Voordat je naar een piercingshop gaat is het goed om je te informeren over het feit of je überhaupt een piercing mag nemen. Hiervoor gelden twee criteria: gezondheid en leeftijd. Volgens de wet mogen er bij jongeren beneden de 16 jaar geen piercings gezet worden. Tussen de 16 en 18 jaar is er toestemming nodig van een voogd of ouder. Zij zullen ook aanwezig moeten zijn tijdens het zetmoment. Bij mensen met een slechte afweer door ziekte is het niet aan te raden om piercings te laten plaatsen.

Adressen: Piercing

Welke risico’s bij schieten gaatje?

Het kan voorkomen dat je allergisch bent voor oorbellen. Het is goed om hierover na te denken voordat je een gaatje laat schieten. Bij sieraden van chirurgisch staal is de kans op een allergische reactie niet groot. Bij goedkope oorbellen zijn er meer kansen op gezondheidsrisico’s. Volg sowieso voorschriften goed op zodat allergieën, irritaties en vergroeiingen worden voorkomen. Het schoonmaken van piercings/oorbellen is verstandig in verband met hygiëne.

Piercingstudio’s en juweliers in Amsterdam

Ben je er helemaal uit? Wil jij koste wat het kost piercings of oorbellen nemen? Dan moet je natuurlijk een gaatje laten schieten in Amsterdam. Dit zijn (volgens ons) de beste plekken:

Piercings

White Whale Amsterdam

White Whale Amsterdam ligt aan de Keizersgracht in het centrum. Je kunt hier niet alleen piercings laten zetten. Het is ook mogelijk om via White Wale Amsterdam een tatoeage te nemen. In de shop vind je ook een uitgebreide collectie met sieraden. Iedereen is welkom er een kijkje te komen nemen.

Adres: Keizersgracht 453

Ink Your Skin

Veel mensen weten dat je bij Ink Your Skin een tatoeage kunt laten zetten. Het is echter ook een shop waar je een piercing kunt laten plaatsen. In de Kerkstraat zitten nog veel meer authentieke winkels die de moeite waard zijn om eens te bezoeken.

Adres: Kerkstraat 115

Amsterdam Tattooing

Heb jij weleens een bezoekje gebracht aan Amsterdam Tattooing? Deze shop ligt dichtbij het Centraal Station in Amsterdam. Bij deze shop wordt professioneel en vakkundig te werk gegaan. Naar eigen zeggen heerst er een gezellige sfeer en krijgt iedereen hier persoonlijke en professionele aandacht.

Adres: Nieuwezijds Armsteeg 4

Dare 2 Wear

Bij Dare 2 Wear worden heel wat piercings en tatoeages gezet. Mocht je hier een piercing of tattoo willen laten zetten moet je vooraf wel even een afspraak maken. Dit familiebedrijf is opgericht in 2003. Ze bestaan dus al meer dan 20 jaar!

Adres: Buiten Oranjestraat 15

Oorbellen

Lucardi

Lucardi Juwelier Amsterdam Zuid is gehuisvest in De Pijp. Je kan hier zeker niet alleen terecht om een gaatje te laten schieten. Er worden ook piercings aangeboden, die je er ook kunt laten zetten. Iedereen kan hier naar binnen lopen om van een van de verschillende services gebruik te maken.

Adres: Ferdinand Bolstraat 87

Juwelier Goldini

Deze juwelier wordt omschreven als een zaak met een open en vriendelijk karakter. Ze doen onder andere aan gaatjes schieten en earpiercing. Je bent hier van harte welkom. Ze zijn gelegen in De Pijp op de hoek van de Albert Cuypmarkt. Deze onderneming is ruim 100 jaar juwelier en sinds 2002 bekend als Juwelier Goldini. In het assortiment tref je moderne en klassieke accessoires. Er zijn sieraden van zilver en goud. Er worden ook horloges van diverse horlogemerken verkocht.

Adres: Ferdinand Bolstraat 51 hs

Dijkema Juweliers

Dijkema Juweliers is een juwelierszaak in Amsterdam Oost. Bij Dijkema is het mogelijk om oorbellen te laten schieten. Daarnaast worden er nog meer diensten uitgevoerd en zijn er uiteenlopende artikelen te koop. Het assortiment bestaat uit trouwringen, sieraden, horloges en zilverwerk.

Adres: Middenweg 21

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam