Heerlijk picknicken in pittoresk ‘GTST-park’ onder de rook van Amsterdam
Photocredits: Eelko Mink

Heerlijk picknicken in pittoresk ‘GTST-park’ onder de rook van Amsterdam

Iedereen kent wel de Rozenboom, het enige restaurant in Meerdijk waar Ludo, Laura, Janine, Lucas en Bing meer slechte tijden dan goede tijden beleven. Maar waar ligt het soapdorpje Meerdijk dan eigenlijk? Nou dichterbij dan je denkt. De borrelslangenkuil van Goede Tijden Slechte Tijden bevindt zich namelijk op een steenworp afstand van ons eigen Amsterdam. Gewoon langs de Amstel in de richting van Ouderkerk.

Heerlijk picknicken in pittoresk ‘GTST-park’ onder de rook van Amsterdam
Lente in Amsterdam. Photocredits: Eelko Mink

Instagrammable narcis-spot

De Rozenboom maakt deel uit van een pittoresk parkje, een échte verborgen vrijetijdsparel. Check de foto’s hier maar even. Je kunt hier heerlijk picknicken tussen de bloeiende narcissen. Lentekriebels! Zeer Instagram-proof dus. Het monumentale landgoed, dat vrij toegankelijk is, is ideaal voor een relaxmomentje en een mooi plaatje.

Maar regelmatig worden er op Wester-Amstel, zoals de locatie echt heet, leuke activiteiten georganiseerd door de Stichting Vrienden Wester-Amstel. Denk aan exposities, huisconcerten, platenbeurzen en schilderklasjes voor kinderen.

Heerlijk picknicken in pittoresk ‘GTST-park’ onder de rook van Amsterdam
Heerlijk picknicken in pittoresk ‘GTST-park’ onder de rook van Amsterdam. Photocredits: Eelko Mink

Lentekriebels in filmdecor

Alleen het parkje zelf is eigenlijk al zeer de moeite waard van een bezoek. De buitenplaats is zo mooi dat diverse filmploegen het als decor voor hun productie uitkiezen. Naast Goede Tijden Slechte Tijden werd bijvoorbeeld ook de goed bekeken NPO-serie Hollands Hoop hier deels opgenomen.

In real life is de omgeving echter wat rustieker dan de hectische criminele sferen rondom de wietmaffia van Fokke Augustinus. Pak dus snel je fietsje en snel de Amstel af naar dit pareltje onder de rook van Amsterdam. Lentekriebels!

Geschreven door: Eelko Mink

vrijetijdamsterdam.nl

Onze lezers vonden de volgende artikelen ook interessant om te lezen:

Cinetol: van een literaire Macaulay Culkin tot Chinese post-punk in nostalgische buurthuissfeer

Amsterdam – leuke dingen om te doen – weekend 30 + 31 maart

Leuke dingen doen met Pasen in Amsterdam 2019