Bewaar je appels in de koelkast

Bewaar je appels in de koelkast Ook weleens gehapt in een beurs zijnde appel? Volgens Lisa Markwell van de Engelse kwaliteitskrant The Guardian kan dat zo zijn omdat wij ons fruit niet in de koelkast bewaren, zo stelt ze in een online artikel van The Guardian.
Foto: pxhere.com

Bewaar je appels in de koelkast

Ook weleens gehapt in een beurs zijnde appel? Volgens Lisa Markwell van de Engelse kwaliteitskrant The Guardian kan dat zo zijn omdat wij ons fruit niet in de koelkast bewaren, zo stelt ze in een online artikel van The Guardian. In de UK gaan ze de strijd aan met verspilling van voedsel en volgens een onderzoek van de overheid is het raadzaam om appels in de koelkast te bewaren. Tenminste, als je je appel langer vers wilt houden natuurlijk.

Appels

Als we onze voorkeur voor keihard, knapperig fruit moeten accepteren, verlengt het houden van appeltjes in de koelkast de versheid met maximaal twee weken.

Sinaasappels

Ervan uitgaande dat ze rijp zijn als je ze koopt adviseren ze in het artikel van The Guardian om je sinaasappels ook gekoeld te bewaren. Als sinaasappels rijp zijn verliezen ze hun vitamine C, een proces dat langzamer gaat als de oranje fruitsoort gekoeld bewaard wordt.

Zacht fruit

Voor zacht fruit zoals aardbeien, frambozen, bosbessen en meloenen wordt aangeraden ze buiten te houden tot ze goed ruiken waarna ze in de koeling geplaatst kunnen worden om de versheid langer te garanderen.

Bananen

Over bananen wordt geschreven dat ze pas smaken als ze rijp zijn en bruin beginnen te worden. Bananen zijn ook een nuttige rijping service voor ander fruit. “Bewaar ze in de kom, naast die keiharde avocado, als je ze niet op tijd gaat eten, doe ze dan in de vriezer en maak er een taart of een smoothie van”, aldus Lisa Markwell.

Tomaten

Let op. Er wordt zeer sterk afgeraden tomaten in de koelkast te bewaren. Tenzij je bedorven eten wilt eten natuurlijk… Dan moet je ze er lekker in leggen.. En op de bovenste plank….

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Stadsleven obsessief gezond