Stadsleven: Obsessief gezond

Stadsleven: Obsessief gezond
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Stadsleven: Obsessief gezond

Elke maand leidt journalist en auteur Tracy Metz in de Balie de live talkshow Stadsleven. Steeds belicht ze een ander thema over het leven in steden in het algemeen en in Amsterdam in het bijzonder. Op donderdag 16 november staat de show in het teken van de cultus die er volgens de programmamakers is ontstaan naar een supergezond lichaam.

Programmamakers

Volgens de programmamakers zijn het vooral de hoger opgeleide jongeren in de Randstad die tegen het obsessieve af heel wat tijd en geld steken in het volgen van bootcamps en bezoeken van juice bars. Tegelijkertijd nemen obesitas en druggebruik toe. Wat zegt dat over deze tijd? Is deze drang naar gezondheid ons nieuwe statussymbool geworden, of juist onze nieuwe ziekmaker? Hoe gezond is Amsterdam? Arnoud Verhoeff, hoofd Epidemiologie GGD Amsterdam en hoogleraar Grote Stad en Gezondheidszorg, presenteert opmerkelijke bevindingen uit de Gezondsheidsmonitor.

Gezondheid

Gezondheid is de norm geworden die we nastreven, maar nooit zullen bereiken. Daardoor zijn we continu bezorgd over onze gezondheid en maken we onszelf ziek in ons streven naar de optimale gezonde levenstijl, stelt medisch filosoof Ignaas Devisch in zijn boek Ziek van gezondheid. Sportscholen zijn verleden tijd ,vindt Tom Barten. Hij biedt met zijn ‘Changing Life Hub’ een totaalervaring waar je actief je leefstijl kunt verbeteren. Naast de genoemde specialisten komen er nog een aantal deskundigen aan het woord.

Meer informatie

Voor meer informatie bezoek je de website van de Balie.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Lees ook ons artikel over het verminderen van depressie met behandelingen via het internet.