Laatste reguliere patiënt verlaat MC Slotervaart ziekenhuis

Laatste reguliere patiënt verlaat MC Slotervaart ziekenhuis

Met uitzondering van de patiënten die bij de poliklinische afdelingen van het MC Slotervaart ziekenhuis lopen, is vrijdagmiddag de laatste ‘reguliere’ patiënt noodgedwongen door de ziekenhuismedewerkers naar de uitgang van het failliet verklaarde MC Slotervaart ziekenhuis begeleid. En de manier waarop dat is gegaan, is een groot compliment waard voor de zorgzame ‘broeders en zusters’ die deze week te horen kregen dat er woensdag uitstel van betaling was aangevraagd en het ziekenhuis in Slotervaart donderdag failliet was verklaard.

Door het verschrikkelijke nieuws verloren de zorgverleners hun baan en moesten vrijdagmiddag voor drie uur de laatste patiënten, soms met ziekenhuisbed en al, ‘halsoverkop’ het ziekenhuis in Slotervaart verlaten hebben.

Ondanks de hevige emoties was de dienstverlening en trouw van de aanwezige ziekenhuismedewerkers aan de ‘overgebleven’ patiënten en hun familieleden en/of verzorgers tot en met de begeleiding van de laatste 93-jarige patiënt die afkomstig is uit Duivendrecht, buitengewoon goed en zelfs extra zorgzaam te noemen. Dat laat een familielid vol overtuiging aan de redactie van Vrije Tijd Amsterdam weten.

Laatste reguliere patiënt verlaat MC Slotervaart ziekenhuis
De “laatste patiënt” met daaromheen de werknemers Geriatrie van MC Slotervaart Ziekenhuis.

“Mijn moeder, en wij als familie, willen benadrukken dat de zorg tot het laatste moment fantastisch is geweest en vinden dat een dikke pluim waard voor de medewerkers van MC Slotervaart. Mijn moeder werd enkele weken terug met hartklachten naar het AMC gebracht. Omdat ze niet zelfstandig thuis kon herstellen, werd zij overgebracht naar de herstelafdeling Amsta in het Slotervaartziekenhuis. Amsta herstel staat los van het ziekenhuis in Slotervaart maar bivakkeert in hetzelfde gebouw. Toen zij daar net was ingetrokken, kwam ze op een gegeven moment in haar eigen kamer lelijk ten val. Ze is toen direct met bed en al naar de eerste hulp van het MC Slotervaart gebracht.

Er werd een gebroken heup geconstateerd waarna ze is verplaatst naar de afdeling Geriatrie, oftewel de Ouderengeneeskunde. Deze afdeling richt zich op ouderen vanaf 70 jaar die meerdere aandoeningen tegelijk hebben. Vaak is er bij deze patiënten sprake van een combinatie van problemen op lichamelijk, geestelijk, functioneel en sociaal gebied. Het doel van onderzoek en behandeling is behoud of herstel van zelfstandigheid en kwaliteit van leven.

Toen het nieuws van het faillissement officieel werd en duidelijk was dat alle patiënten het ziekenhuis moesten verlaten, hebben de medewerkers alles in het werk gesteld om koste wat kost voor onze moeder een 24-uurs begeleiding thuis te regelen. Dat is niet iets wat zo maar even geregeld kan worden. Vrijdag kregen we het nieuws dat het gelukt was en om iets over drie uur vrijdagmiddag verliet ze als laatste ‘reguliere’ patiënt het ziekenhuis om per ambulance naar Duivendrecht vervoerd te worden.

De medewerkers hebben uitstekend voor haar gezorgd en gaven zelfs nog een speciale bloem aan haar mee (zie onderstaande foto). Wij zijn als familie zeer blij dat het zo goed geregeld werd en zijn de personeelsleden dan ook erg dankbaar. Want, het was een paar dagen terug natuurlijk schrikken en een zeer vervelende situatie. Onze moeder is nu thuis onder goede begeleiding. Namens onze familie willen we de personeelsleden van het ziekenhuis ontzettend bedanken en succes wensen voor de aankomende periode”, laat de zoon van de 93 jarige patiënt uit Duivendrecht ten slotte namens de familie weten.

Laatste reguliere patiënt verlaat MC Slotervaart ziekenhuis
De “laatste patiënt” met de ontvangen bloem.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Nieuwe ambulance acties ook in Amsterdam