Stemmen voor Rookvrije Generatie Awards van start

Actrice Tanja Jess heeft samen met ARTIS dierenverzorger Job van Tol het officiële startsein gegeven voor de stemfase voor de Rookvrije Generatie Awards. Nederland is hard op weg naar een Rookvrije Generatie. Het afgelopen jaar hebben nog meer mensen en organisaties zich aangesloten en zijn er meer aanmeldingen voor de Awards dan ooit. Op 4 april is de uitreiking met Tanja in het Planetarium in ARTIS, dat in 2019 als eerste dierentuin van Nederland volledig rookvrij wordt.

Waardevolle bijdragen

In 2018 zijn er waardevolle bijdragen geleverd op weg naar een Rookvrije Generatie. Zo is vorig jaar het Nationale Preventieakkoord van kracht geworden waarmee meer dan 70 partijen zich inzetten om een generatie kinderen rookvrij te laten opgroeien. Daarnaast heeft een groot aantal sportverenigingen, personen en bedrijven zich ingezet. Reden genoeg om ook dit jaar de meest bijzondere aanmeldingen te belonen. Floris Italianer, directeur van de Hartstichting en juryvoorzitter van de Rookvrije Generatie Awards: ‘De groei in het aantal aanmeldingen laat zien dat er een buitengewone toename is van het aantal activiteiten. De Rookvrije Generatie leeft op een heel positieve manier in Nederland. Daarom roepen we iedereen op om te stemmen op de bijzondere initiatieven.’

Publieks- en jurystemmen

Vanaf vandaag tot en met 13 maart kan iedereen stemmen op de genomineerden in de categorieën: bedrijven, gemeenten, personen, recreatie, scholen, sportverenigingen en zorg via: www.rookvrijegeneratie.nl/awards. De stemmen tellen voor 50% mee in de einduitslag. De andere 50% wordt door de jury bestaande uit Floris Italianer (Hartstichting), Sigrid Attema (KWF Kankerbestrijding), Michael Rutgers (Longfonds) en Dewi Segaar (Alliantie Nederland Rookvrij) bepaald.

De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ is een initiatief van het Longfonds, de Hartstichting en KWF Kankerbestrijding. Met een groeiend aantal partijen en personen werken we toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Dat lukt als we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen komen rookvrij maken. Iedereen kan iets doen. Zo gaan ze samen op weg naar een Rookvrije Generatie.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees meer: onderzoek COC en GGD HBTIQ+ senioren boven de 50 jaar 

Lees meer: Fotograaf Rein Kooyman presenteert nieuwe expositie: RESTRUCTURE