Hoop prominenten Amsterdamse gracht in tijdens Amsterdam City Swim
Amsterdam City Swim 2017. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Hoop prominenten Amsterdamse gracht in tijdens Amsterdam City Swim

Zoals ieder jaar zwemmen er ook in 2018 weer een hoop prominenten mee tijdens de Amsterdam City Swim. Tijdens het meest bijzondere event van de stad zwemmen in de prominentenwave onder andere mee: Ferry Weertman, Pieter van den Hoogenband, Michael Mols, Rene Froger, Maxim Froger, Danny Froger, Mari Carmen Oudendijk, Jan Joost van Gangelen, Adriaan de Boer (Utopia) Sophie Hillbrand, Koen Verweij en het Paralympisch team NL zwemmen: Liesette Bruinsma, Lisa Kruger, Amber van de Kruk en Bas Takken.

Hoop prominenten Amsterdamse gracht in tijdens Amsterdam City Swim
Lachende deelnemers aan de finish in 2017. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Speciale aandacht voor meezwemmende ALS-patiënten

Maar niet minder belangrijk, zijn natuurlijk de overige deelnemers, met speciale aandacht voor meezwemmende ALS-patiënten Hanno Bos, Robert Paul Wielinga, Marie-Christine Breedveld, Jolanda Groeneveld, Theo Rommen, Gerben Gravendeel, Rutger de Graaf (PLS) en Aad Ottervanger.

Pieter van den Hoogenband zijn kinderen zwemmen ook mee

De prominenten gaan om 13:00 uur te water, waarna vijf minuten later de overige deelnemers in etappes de Amsterdamse gracht zullen toetreden. Vooraf, van 10:00 uur ’s ochtends tot 12:00 uur in de middag gaan 250 kinderen, onder begeleiding van volwassen de laatste 700 meter van het parcours zwemmen. Voor de kinderen geeft Pieter van den Hoogenband het startschot waarna de kinderen, waaronder die van Pieter zelf, het stadse water in zullen duiken.

Dontatie voor ALS

Wilt u een donatie doen voor ALS? Check dan de site van de Amsterdam City Swim.

vrijetijdamsterdam.nl