Summer Dance Forever: Mooie solo in nieuwe OBA theater
Summer Dance Forever 2017. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Summer Dance Forever: Mooie solo in nieuwe OBA theater

Vrijdag 17 augustus om 17:00 uur vindt er in de spiksplinternieuwe festivallocatie in het OBA theater aan de Oosterdokskade, een mooie solo van prijswinnend ‘b-boy’ Didier Boutiana (Reunión) plaats. In Kanyar focust hij op de complexiteit van uitsluiting.

In de Creoolse taal betekent het woord ‘kanyar’ een delinquente persoon of buitenstaander. Maar deze term wordt ook gebruikt voor iemand die in de marge van de samenleving leeft – of het nu geboorte, omstandigheden, keuze of gedwongen vlucht betreft.

Om deze complexiteit van uitsluiting te begrijpen, kijkt Kanyar Boutiana diep in zowel de psychologie als het lichaam, en ontwikkelt intuïtieve gebaren en bewegingen waarmee hij zowel zijn eigen verhaal als dat van anderen probeert te vertellen. Grenzen worden overschreden en muren worden afgebroken om een onbekende horizon te ontdekken. Maar tegen welke prijs?

Voor de start van de voorstelling is er eerst een introductie en de presentatie en Q & A wordt gedaan door Lecyca Curiel en Stefanie Sarah. “Let op: de capaciteit van dit theater is beperkt. Als je een festivalpakket hebt, zorg dan dat je vroeg komt, want we werken op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt”, aldus de organisatie van het Summer Dance Forever festival.

vrijetijdamsterdam.nl