Ready2Dance:
Foto: TYCHO'S EYE PHOTOGRAPHY

Vrije Tijd Amsterdam zoekt ten tijde van Corona naar mooie lichtpuntjes in de stad. In dat kader interviewde we Marcel Wigman, de Dance Manager van dansschool Ready2Dance.

Gezelligheid, plezier en lekker dansen

“Ready2Dance is een dansschool waarbij gezelligheid, plezier en lekker dansen voorop staan! Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom en veilig voelt.
Ready2Dance is ontstaan uit een groep professionele dansers die (bijna) elke week samen optraden op dance events, beurzen, bruiloften en corporate business events. De passie voor dans is dan ook bij alle docenten zichtbaar en wij proberen het beste uit iedereen te halen op een respectvolle manier. Wij laten maximaal 16 man toe in een lesgroep. Zo hebben wij persoonlijke aandacht voor iedereen en verdwijn je niet in een grote groep. Je bent bij ons zichtbaar.”

Dansstijlen die gevolgd kunnen worden

“Inmiddels geven wij ook, sinds 2002, reguliere danslessen zoals streetdance, Dancemix, freestyle gogodance, Easy Dance Moves, Dance Fitness, Essentrics en Yoga. Wij trainen een vast team welke regelmatig optreden op bovengenoemde events. Daarnaast blijven wij telkens nieuwe shows ontwikkelen.”

Wat is het allerleukste dat jullie ooit hebben meegemaakt bij Ready2Dance?

“Leuke dingen die we hebben meegemaakt zijn er eigenlijk te veel om op te noemen. Maar, als ik dan echt moet kiezen denk ik aan alle optredens die wij gedaan hebben met onze Zombies. Met een zombie act worden we vaak geboekt tijdens Halloween.

Tijdens de opening van de kinderboeken week, Decibel, zombies bij Get Owned (Youtube kanaal) was ook fantastisch.”

Ready2Dance: "dansen en gezelligheid na de lessen"
Zombies van Ready2Dance

Dansschool voor volwassenen

“Omdat wij een dansschool voor volwassenen zijn, merk je dit in de gemiddelde leeftijd. De meeste leden zijn tussen de 30 en 50 met hier en daar een uitschieter.”

Gezelligheid na de lessen

“Wij organiseren geen speciale evenementen. Dit omdat iedereen zijn eigen leven heeft naast de danslessen. Waar onze leden wel naar uitkijken zijn de lessen, maar vooral ook de gezelligheid na de lessen. Wij blijven meestal na de les nog even zitten. Dan praten we over van alles en genieten van een drankje en de gezelligheid.”

Enthousiaste docenten

Onze docenten zijn super! Ze zijn enorm enthousiast, nemen iedereen mee in de les en behandelen iedereen gelijk! Ze staan voor de Dansschool klaar en hebben het beste met Ready2Dance voor. Zonder deze leuke docenten, geen leuke lessen, en geen leuke leden die elke week terug komen.”

Een heerlijke plek voor de lessen

“Wij huren een ruimte bij: Brasa & Our Voice Studio’s. Dat is echt een heerlijke plek! Een hele fijne zaal, goede ruimte en goed geluid. Dat is toch ook wel erg belangrijk.”

Leven na de Coronacrisis

“We kijken enorm uit naar de aanwezigheid van de leden. Dat we elkaar weer live kunnen zien in plaats van dat we elkaar zien via Zoom.”

Dankbaarheid richting leden

“Ik ben blij dat de meeste leden lid zijn gebleven tijdens deze tijd. Wij waren ook direct online! Onze lessen zijn nog steeds live te volgen en onze docenten geven dus ook nog steeds les. Dit zijn geen vooraf opgenomen video’s, echte interactie dus!

En, iedere zaterdag organiseren wij, via Zoom, een ‘distance’ disco van 21:00 uur tot 22:00 uur ’s avonds. Dan gaan we met zijn allen lekker los. Mensen kijken daar echt naar uit. Naar de lessen, de gesprekken na de lessen en uiteraard de ‘distance disco’.

Nieuwe leden zijn welkom

“We kunnen onze eigen leden wel bereiken. Nieuwe leden bereiken is een stuk lastiger. Nieuwe leden zijn in ieder geval van harte welkom! Iedereen kan 5 gratis proeflessen volgen. Op onze website is alle informatie te lezen”, laat Marcel Wigman ten slotte weten.

Interview door:

Rik Verkaik

VTA Cultuur

vrijetijdamsterdam.nl