De Marthas Talent Foundation is de vriendenclub van Lucia Marthas Institute for Performing Arts. Wij proberen ervoor te zorgen dat ieder getalenteerd kind, ongeacht de portemonnee van de ouders, een dansopleiding kan volgen bij het instituut. Verder geven we geld voor speciale projecten zoals studiereizen en gastdocenten uit het buitenland.

De Foundation heeft hier natuurlijk geld voor nodig. Wij doen daarom ook een beroep op iedereen die Dans, Acteren en Zang een warm hart toedraagt en vinden dat ook kinderen van minder draagkrachtige ouders een kans verdienen. Via onze website www.marthastalent.nl kun je eenvoudig doneren.

 

Het verhaal achter de Marthas Talent Foundation

Lucia Marthas Institute for Performing Arts heeft ongeveer 1.500 leerlingen verdeeld over vier afdelingen: de recreatieafdeling, de vooropleiding en twee beroepsopleidingen op mbo- en hbo-niveau. In Amsterdam worden de lessen gegeven op drie locaties: Rustenburgerstraat, Lijnbaansgracht en Gabriel Metsustraat. Daarnaast heeft het instituut opleidingen in Groningen, Rotterdam en Den Haag.

Op de recreatieafdeling is iedereen die wil dansen, van heel jong tot oud, welkom. De vooropleiding bereidt basisschoolleerlingen en leerlingen in het voortgezet onderwijs voor op een mogelijke voortzetting op een van de beroepsopleidingen dans of dansdocent. De lessen zijn per leeftijdsgroepen die overeenkomen met die op de basisschool of het voortgezet onderwijs. Er is een samenwerking met het Zuiderlicht College en de Gerrit van der Veenschool, waardoor de lessen goed aansluiten op het schoolrooster.

 

Het verhaal achter de Marthas Talent Foundation

Dansen en zingen leer je niet van papier. Er zijn dus altijd veel lessen, ook in het weekend. Leerlingen en studenten moeten tijdens de opleiding zoveel mogelijk optreden en stages lopen om later als beroeps aan de slag te kunnen.

Het hoogtepunt van ieder schooljaar zijn de eindvoorstellingen waar alle leerlingen en studenten aan familie en vrienden laten zien wat ze het afgelopen jaar geleerd hebben. De laatste jaren waren die voorstellingen in het RAI-theater, maar afgelopen jaar was dat door corona niet mogelijk. In plaats daarvan is een prachtige film gemaakt. Samen met diverse buitenlandse choreografen zijn er prachtige stukken in elkaar gezet. Soms vanuit huis, soms vanuit de natuur en later ook vanaf diverse locaties. Deze films zijn in diverse Pathe’s vertoond en is in het Tuschinski in première gegaan.

Het verhaal achter de Marthas Talent Foundation

Als je meer van het Instituut wil zien (filmpjes/informatie/aanbiedingen) dan kun je dat vinden via:
Instagram: @luciamartas_official
Facebook: Lucia Marthas Institute for Performing Arts
Website: www.luciamarthas.nl

De Marthas Talent Foundation is te vinden via:
www.marthastalent.nl

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam