Pole Dance Factory Amsterdam

“Pole Dance Factory Amsterdam opende haar deuren in september 2013 in de oude kauwgomballenfabriek in Amsterdam Oost. Van 8 lessen per week groeiden we naar een aanbod van meer dan 80 lessen per week, waarin je niet alleen de keuze hebt uit paaldansen, maar ook uit andere disciplines zoals aerial silks, aerial hoop, stretching en andere dansstijlen”, zegt Lianne Brand namens Pole Dance Factory Amsterdam.

Vrije Tijd Amsterdam ging op zoek naar het verhaal achter de Amsterdamse paaldansschool.

Twee vestigingen

“Op dit moment hebben wij twee vestigingen; de hoofdvestiging aan de H.J.E. Wenckebachweg 6-V6 en een tweede locatie op het NDSM-werf aan de Digitaalstraat 12.”

Paaldansen

“Paaldansen is een zeer goede total body workout. Je werkt aan je kracht, lenigheid en vooral als je wat meer ervaren bent, ook aan je uithoudingsvermogen. Tevens zien we dat veel van onze leden meer zelfvertrouwen krijgen door paaldansen. Je voelt je vrouwelijk, sierlijk en sterk tegelijk. Het is een individuele sport, maar er heerst een hele hechte band tussen paaldansers onderling. Je kunt dan ook zeggen dat paaldansen meer is dan alleen een individuele sport, het is echt een lifestyle.”

Gepassioneerde docenten

“Wij hebben 23 instructeurs die allen hun eigen unieke stijl hebben. Deze zie je dan ook terug in hun lessen. Iedere instructeur is ontzettend gepassioneerd over hetgeen ze doen en dat dragen ze vaak onbewust en heel natuurlijk over aan hun leerlingen, dat is erg mooi om te zien.”

Iedereen is welkom

“Kinderen, volwassenen, vrouwen, mannen, iedereen is welkom bij ons in de studio! Ben je nieuwsgierig en heb je altijd al eens willen weten hoe het is om onderste boven in een paal, silks of hoop te hangen? Dan ben je van harte welkom. Mocht dat iets te heftig zijn, dan kun je één van onze andere lessen proberen. Er is voor elk wat wils!”

Verschillende activiteiten

“Naast onze wekelijkse groepslessen bieden wij diverse activiteiten aan. Denk aan cursussen als “Learn how to become an Exotic Queen” of workshops als “Bring your buddy” en “Get flexy intensive”. Meer informatie hierover kun je vinden op onze website. 

Optredens

“Zowel de eigenaresse Tatjana van Onna als een aantal van onze instructeurs performen op diverse events, clubavonden en andere gelegenheden. Daarnaast zijn er nog een aantal instructeurs die deelnemen aan wedstrijden zowel nationaal als internationaal. Paaldansen is een kunst om naar te kijken en een paal-dans-act is dan ook erg goed in te zetten als een speciale act tijdens een event.

Theatershow

Naast onze groepslessen, workshops en cursussen organiseren wij jaarlijks een theatershow waarin onze docenten en meer dan 80 van onze studenten diverse acts opvoeren. In de zomer organiseren wij Summer Pole Jams bij Pllek en natuurlijk is het ook mogelijk om bij ons privéworkshops te boeken met vrienden of collega’s.”

Gevolgen Coronacrisis

“Jazeker, helaas hebben wij onze deuren natuurlijk ook een behoorlijke tijd moeten sluiten, waardoor we geen fysieke lessen meer konden geven en een groot aantal van onze leden (tijdelijk) hun abonnement stopgezet hebben. Gelukkig bleef een gedeelte van onze leden ons steunen in deze nare tijd en hebben wij ten tijde van de lock down ook gelijk dagelijkse online lessen aangeboden”, laat een enthousiaste Lianne Brand ten slotte namens Pole Dance Factory weten.

Interview door:

 

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl