Staande ovatie en daverend applaus in Theater Bellevue

Bloemen, een staande ovatie en een daverend applaus van de ruim 180 aanwezige toeschouwers voor de dansers van de dansvoorstelling [N]EMO BODY die dinsdagavond in première ging bij het Theater Bellevue nabij het Leidseplein in Amsterdam.

Tijdens het 75 minuten durende optreden dat onderdeel is van Theater Bellevue’s Dans op Dinsdag trakteerde een vijf koppig internationaal dansgezelschap bestaande uit Maïté Guérin, Francesca Imoda, Roshanak Morrowatian, Marika Meoli en Marcia Liu, al dansend en kijkend met een stalen blik, de aanwezige dansliefhebbers op een ritmisch, onuitputtelijk en energiek optreden.

Het ritmische, onuitputtelijke en energieke voorkomen werd afgewisseld met bewegingloze momenten, stoïcijnse blikken en dramatiek. Terwijl de één al bewegend de scheiding van lichaam en ziel trachtte zichtbaar te maken gebaseerd op de huidige technologieën in de maatschappij zoals smartphones, media en bezig was met de uiterlijke identiteit en de imperfecte zelf, keek de rest knap met een dramatische blik zonder te bewegen het publiek in.

Dans op dinsdag

Dans op dinsdag is een initiatief van Theater Bellevue en Korzo Producties. Het is een terugkerende reeks eigentijdse dansvoorstellingen door jong talent en gevestigde namen. Iedere herfst en lente staan de dansers op een uniek danspodium in Theater Bellevue.

Programma

Wil je een keer een voorstelling bezoeken klik dan hier voor het programma. Je kunt trouwens ook een kijkje nemen in de agenda van vrijetijdamsterdam.nl. Daar proberen wij zo veel mogelijk leuke activiteiten voor iedereen in te zetten.

vrijetijdamsterdam.nl

PS We schreven al eerder een artikel over het Theater Bellevue. Wellicht vind je dit ook leuk om te lezen.

Publicatie: Woensdag 8 november 2017, 13:00