Gaan alle Surinaamse mannen vreemd?
Theater Bellevue. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Gaan alle Surinaamse mannen vreemd?

Gaan alle Surinaamse mannen vreemd? Wat is neo-spiritualiteit? Waarom lukt Echte Liefde soms niet? Waarom zijn alle veganisten obese? En: wat is de betekenis van het leven?

Dit soort vragen en eigen liedjes van de half-Surinaamse Sylvia Kristel Award winnares Nina de la Parra, passeren onder begeleiding van haar Duitse huisband de revue tijdens haar Babylonische comedy-concert in de Theater Bellevue op dinsdag 7 en woensdag 8 november aanstaande. De avond wordt gevoerd in de talen Engels, Nederlands, Duits en Sranantongo.

Nina de la Parra

Nina de la Parra won in 2016 de Sylvia Kristel Award op het Film By The Sea Festival in Vlissingen. Haar satirisch-feministische jazzconcert Songs for the Brokenhearted werd in 2016 gespeeld in Splendor, Rottstr. 5 Theater Bochum en op het Amsterdam Fringe Festival.

Productie

Teksten, composities, zang, piano Nina de la Parra, contrabas Moritz Götzen, gitaar, synth Tim Bücher, coach Titus Muizelaar, advies Margôt Ros, foto, vormgeving Jörgen Caris, kleding ontwerp en Sophie de Groen, haar, make up Bonnie-Rae Hulsman.

Over Theater Bellevue

Theater Bellevue, gelegen aan de Leidsekade 90 in Amsterdam is een stads theater met in totaal drie zalen: Grote Zaal, Klein Bellevue, Paloni Zaal.
In de Grote Zaal staan voornamelijk toneel, muziektheater, dans, mime, jeugdtheater en poppen- en objecttheater op het programma. Klein Bellevue is dé springplank voor cabaret- en kleinkunsttalent. Speciaal voor de Paloni Zaal worden al ruim 25 jaar de unieke Bellevue Lunchtheatervoorstellingen geproduceerd. Behalve eigen producties zijn hier ook regelmatig voorstellingen van bestaande gezelschappen en producenten te zien.
Theater Bellevue is verbonden aan enkele huisgezelschappen en -makers, zoals mugmetdegoudentand, Toneelschuur Producties, Golden Palace, De Toneelmakerij, De Hollanders, Orkater en Jakop Ahlbom.

vrijetijdamsterdam.nl

PS We schreven ook een artikel over het MOCO Museum. Wellicht vind je dit ook leuk om te lezen.