Continenten: Mart van Berckel brengt filmische horror naar het theater
Posterbeeld Continenten uitsnede liggend. Foto credits: © Victor Wennekes

‘Op donderdag 8 oktober te zien in Theater Bellevue, Amsterdam’

Theatervoorstelling ‘Continenten’ van theatermaker Mart van Berckel is een tekstloze voorstelling over de waanzin in het alledaagse. In ‘Continenten’ –gebaseerd op de horrorfilms van Michael Haneke- zie je het leven van twee gewone mensen op imploderen staan. Ze proberen zich staande te houden in een dagelijkse routine, maar uit de scheuren in hun perfecte bestaan kruipen duistere en gewelddadige verlangens. Wat gebeurt er, als de oppervlakte van ons laagje beschaving begint te barsten? ‘Continenten’ van Mart van Berckel is op donderdag 8 oktober te zien in Theater Bellevue in Amsterdam.

“Continenten toont het talent van een spannende visuele maker” – Marijn Lems, Theaterkrant

Regisseur Mart van Berckel en vormgever Vera Selhorst laten zich inspireren door het werk van filmregisseur Michael Haneke en schilder Edward Hopper. Met minutieus gebruik van muziek, vormgeving en licht, toveren ze een magisch-realistische wereld op toneel waarin de scheidslijn tussen dagelijkse sleur, fantasie en nachtmerrie vervaagt. Welke duistere verlangens gaan er schuil achter de façade van ons alledaagse bestaan? ‘Continenten’ is een koortsachtige visuele trip die even esthetisch als angstaanjagend is.

Donderdag 8 oktober, 20.30 uur, Theater Bellevue, Amsterdam
Tickets via https://www.theaterbellevue.nl/agenda/2964/Mart_van_Berckel_De_Nieuwe_Oost/Continenten/

Credits

Regie en concept: Mart van Berckel | Scenografie: Vera Selhorst | Geluidsontwerp: Mauro Casarini | Spel: Freek Nieuwdorp & Merel Severs | Dramaturgie: Florian Hellwig | Regieassistentie: Ruben van den Aardweg | Techniek: Rob Daanen, Edwin Smits | Productie: Daphne Storms | de martvanberckelgroep in coproductie met De Nieuwe Oost

VTA Cultuur

vrijetijdamsterdam.nl

Evenement in de agenda van VTA

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam