Blog: Eurovisiesongfestival 2021
Songfestivalfan van het eerste uur: Sjoerd Knops.

Het Eurovisie Songfestival 2021 vindt in Rotterdam Ahoy plaats van dinsdag 18 mei tot en met zaterdag 22 mei. Het event in 2021 is alweer de 65e editie van het Eurovisie Songfestival. Voor de editie van 2020 werd Nederland aangewezen als gastland nadat Duncan Laurence het festival van 2019 won met het nummer Arcade. Deze editie werd afgelast vanwege de COVID-19-pandemie.

In totaal doen er 39 verschillende landen mee aan het Eurovisie Songfestival. Namens Nederland is de in Paramaribo geboren zanger Jeangu Macrooy deelnemer aan het songfestival 2021. Hij zou al namens Nederland op het podium verschijnen tijdens de afgelaste editie in 2020. De presentatie van het populaire liedjesfestijn is in handen van Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit en Nikkie de Jager.

Jeangu Macrooy

Het nummer waarmee Jeangu Macrooy op het toneel zal verschijnen heet ‘Birth of a new age’. Dit lied is een ode aan iedereen die voor zichzelf opkomt en de kracht van zijn authenticiteit durft te vieren. Macrooy zingt in het lied ook in de taal van Suriname, het Sranantongo.

“Ik wilde iets doen met mijn afkomst, omdat ik daar mijn kracht uithaal. Het is een eerbetoon aan mijn wortels. Het gaat om de tekst Yu no man broko mi, mi na afu sensi. Het is gebaseerd op een oud Surinaams gezegde, ‘ik ben maar een halve cent, maar niemand kan mij breken. De halve cent was destijds het kleinste muntje. Het gezegde betekent: jij kunt denken dat ik klein en minderwaardig ben, maar ik ben niet kapot te krijgen”, liet Nederlands Eurovisie Songfestival deelnemer eens weten aan de NOS.

Via dit blog lees je leuke berichten en de laatste ontwikkelingen over het Eurovisie Songfestival 2021 in Rotterdam Ahoy. Het bovenste bericht is steeds het meest recente nieuws.

Italiaanse zanger test negatief op drugs

De Italiaanse zanger Damiano David heeft negatief getest op drugs. Dat nieuws heeft de European Broadcasting Union (EBU) maandag bekend gemaakt. Op beelden die rondgingen op social media leek het erop dat de zanger zich tijdens de finale tegoed deed aan een lijn harddrugs. Hij boog voorover naar de tafel en maakte volgens sommige kijkers een snuivende beweging. De bekendmaking is goed nieuws want zo een smet zijn op het fantastisch georganiseerde Eurovisie Songfestival.

Songfestival geeft problemen met stemmen toe

De organisatie van het songfestival geeft zondag toe dat er publieksstemmen vanuit Nederland verloren zijn gegaan. Dat heeft de EBU laten weten middels een officiële verklaring. Volgens de organisatoren heeft dat geen effect op de uiteindelijke einduitslag.

Organisator onderzoekt klachtenstroom over niet meegetelde stemmen

De organisator van het Eurovisie Songfestival doet onderzoek naar de klachtenstroom die op gang is gekomen door mensen die hebben gestemd, maar een bericht kregen dat hun stem niet is meegeteld. Mensen die een publieksstem probeerden uit te brengen kregen – soms pas om 05.05 uur – een berichtje terug dat ze te laat zouden zijn geweest met het versturen van hun stem. Dat schrijft het AD.nl.

Jeangu Macrooy heeft goed gezongen en de act was lekker vrolijk en kleurrijk

“Ik vond het optreden van Jeangu Macrooy enig. Hij heeft het gewoon hartstikke goed gedaan. Goed gezongen. Ik vond de act lekker vrolijk en kleurrijk. Het was alleen jammer dat we geen punten kregen”, laat de altijd vrolijke Songfestival fan Sjoerd Knops een dag na de ‘grande finale’ van het Songfestival weten. VTA belde weer met de goedlachse barman van gay café Montmartre, aan de Halve Maansteeg in Amsterdam. Lees verder.

De einduitslag van de finale

Hieronder zie je de totale einduitslag van de Eurovisie Songfestival finale 2021.

Positie Land Artiest Lied
1 Italië Måneskin Zitti e buoni
2 Frankrijk Barbara Pravi Voilà
3 Zwitserland Gjon’s Tears Tout l’univers
4 IJsland Daði & Gagnamagnið 10 Years
5 Oekraïne Go_A Shum
6 Finland Blind Channel Dark Side
7 Malta Destiny Chukunyere Je Me Casse
8 Litouwen The Roop Discoteque
9 Rusland Manizha Russkaya Zhenschina
10 Griekenland Stefania Liberakakis Last Dance
11 Bulgarije VICTORIA Growing Up Is Getting Old
12 Portugal The Black Mamba Love Is on My Side
13 Moldavië Natalia Gordienko Sugar
14 Zweden Tusse Voices
15 Servië Hurricane Loco Loco
16 Cyprus Elena Tsagrinou El Diablo
17 Israël Eden Alene Set Me Free
18 Noorwegen TIX Fallen Angel
19 België Hooverphonic The Wrong Place
20 Azerbeidzjan Samira Efendi Mata Hari
21 Albanië Anxhela Peristeri Karma
22 San Marino Senhit Adrenalina
23 Nederland Jeangu Macrooy Birth Of A New Age
24 Spanje Blas Cantó Voy a quedarme
25 Duitsland Jendrik Sigwart I Don’t Feel Hate
26 Verenigd Koninkrijk James Newman Embers

Italië wint Eurovisie Songfestival

Italië heeft zaterdagavond in Rotterdam Ahoy de 65e editie van het Eurovisie Songfestival gewonnen. Nederland is met Jeangu Macrooy op plek 23 van de 26 geëindigd. Later meer.

Finale van start gegaan

Onder begeleiding van dj Pieter Gabriel, zingende presentatoren, dansers en een spetterende lichtshow is de grote finale zojuist op spetterende wijze van start gegaan. VTA blikt zondag weer terug op de finale met Songfestival kenner en fan Sjoerd Knops.

De bookmakers

De bookmakers gokken erop dat Italië met de winst naar huis gaat. Ook Frankrijk, Malta en Oekraïne maken volgens hen nog kans, maar daarna worden de percentages steeds lager. Jeangu Macrooy zou eindigen op de 22e plek. Dat schrijft NU.nl.

De 6 finale postcards

Afgelopen december riep de organisatie van het Eurovisie Songfestival 2021 op om unieke plekken aan te melden die kunnen dienen als decor voor de postcards. Deze postcards zijn de introductiefilmpjes tussen de liedjes waarmee de deelnemers worden geïntroduceerd. Vanavond zijn er daarvan 6 te zien, van de Big 5 en Nederland. In totaal waren er 39 unieke locaties gekozen.

Dit zijn de 6 finale postcards:

Duitsland – Scheveningen
Frankrijk – Lelystad
Italië – Arnhem
Nederland – Ouddorp
Spanje – Doornspijk
Verenigd Koninkrijk – Gasselte

Songfestival finale op televisie

Waar zie je de finale van het Songfestival op televisie? De voorbeschouwing op de finale van het Eurovisie Songfestival start zaterdagavond om 20:25 uur op NPO1. Op dezelfde zender start om 21:00 uur de uitzending met daarin de grande finale van het Eurovisie Songfestival 2021. De uitzending op NPO1 duurt tot 01:15 uur. Lees verder.

Vakjury’s hebben al punten gegeven

De vakjury’s in Europa en Australië hebben vrijdagavond alle finale acts bekeken en hiervoor punten gegeven. De uitslag wordt nog geheim gehouden. De punten van de vakjury’s tellen voor vijftig procent mee. De andere vijftig procent komt voor rekening van de kijkers die kunnen stemmen.

Volgorde optredens finale

Eerder lieten we al weten welke landen zaterdag tijdens de finale hun opwachting zullen maken. Hieronder het lijstje met de volgorde van de optredens tijdens de grote finale.

Volgorde Land Artiest Liedje
1 Cyprus Elena Tsagrinou El Diablo
2 Albanië Anxhela Peristeri Karma
3 Israël Eden Alene  Set Me Free
4 België Hooverphonic The Wrong Place
5 Rusland Manizha  Russian Woman
6 Malta Destiny Je me casse
7 Portugal The Black Mamba Love Is on My Side
8 Servië Hurricane Loco Loco
9 Verenigd Koninkrijk James Newman Embers
10 Griekenland Stefania Last Dance
11 Zwitserland Gjon’s Tears Tout l’univers
12 IJsland Da∂i Freyr og Gagnamagni∂ 10 Years
13 Spanje Blas Cantó Voy a querdarme
14 Moldavië Natalia Gordienko  SUGAR
15 Duitsland Jendrik I don’t feel hate
16 Finland Blind Channel Dark Side
17 Bulgarije Victoria Growing Up Is Getting Old
18 Litouwen The Roop Discoteque
19 Oekraïne Go_A Shum
20 Frankrijk Barbara Pravi Voilà
21 Azerbeidzjan Efendi Mata Hari
22 Noorwegen TIX Fallen Angel
23 NEDERLAND JEANGU MACROOY BIRTH OF A NEW AGE
24 Italië Måneskin Zitti e buoni
25 Zweden Tusse Voices
26 San Marino Senhit Adrenalina

16-jarige Pepijn Maat verzorgt openingsmuziek finale

De 16-jarige dj Pieter Gabriel (echte naam Pepijn Maat) verzorgt de openingsmuziek van de finale. Pieter Gabriel treedt op tijdens de zogenoemde flag parade. Dat is het moment dat de landen die meedoen aan de finale allemaal het podium opkomen. De scholier trad al eens op tijdens het Amsterdam Dance Event en werkte als 14-jarige samen met Eric van Tijn voor het Kerst Muziekgala voor koningin Máxima.

Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit zingen in finale

Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit nemen zaterdagavond niet alleen de presentatie voor hun rekening. Ze zullen alledrie een stukje zingen van Venus van Shocking Blue. Dit werd duidelijk tijdens de repetities voor de grote finale. Dit zal gebeuren tijdens de binnenkomt van de finalisten, die één voor één arriveren.

Afrojack, Glennis Grace en Wulf treden op in de finale

Afrojack staat zaterdag in de line-up van het Eurovisie Songfestival 2021. Samen met Glennis Grace en Wulf en begeleid door een jong, klassiek orkest geeft Afrojack een exclusief optreden in Ahoy als onderdeel van de speciaal voor het evenement gemaakte act ‘Music Binds Us’. De interval act bestaat uit twee delen.

Duncan Laurence via eerder opgenomen repetitie te zien in finale Songfestival

Duncan Laurence zal toch te zien zijn tijdens de finale van het Songfestival! De met Corona besmette songfestival icoon nam een liedje op tijdens de eerste repetitie van de finale. Deze zal aan het publiek in Ahoy en de mensen voor de buis getoond worden. Laurence mag vanwege zijn positieve coronatest niet aanwezig zijn in Ahoy.

Le Grande finale

De grote finale van de 65e editie van het Eurovisie Songfestival wordt op zaterdag 22 mei georganiseerd. Het wordt eindelijk het moment dat Jeangu Macrooy namens Nederland zijn opwachting zal maken. De in Paramaribo geboren zanger en songwriter is automatisch geplaatst vanwege de Songfestival winst van Duncan Laurence in 2019. Andere landen die automatisch al geplaatst waren voor de finale zijn Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje en Italië.

Hieronder lees je alle landen die zullen deelnamen aan de finale:

San Marino Zweden
Griekenland Cyprus
Moldavië Noorwegen
IJsland België
Servië Israël
Albanië Azerbeidzjan
Portugal Oekraïne
Bulgarije Malta
Finland Frankrijk
Zwitserland Duitsland
Litouwen Italië
Rusland Spanje
Verenigd Koninkrijk Nederland

Sjoerd Knops: “Het blijft natuurlijk enig”

In Ahoy vond donderdagavond de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2021 plaats. Vrije Tijd Amsterdam belde een dag na het spektakel weer met Songfestival kenner en bovenal fan Sjoerd Knops. Lees meer.

Tweede halve finale door bijna 3 miljoen kijkers bekeken

De tweede halve finale van het liedjesspektakel is bijna door 3 miljoen Nederlandse inwoners bekeken. Op Gids.tv is te lezen dat hiermee alle concurrentie werd weggevaagd. Later op de avond bleven er bovendien ruim een miljoen mensen kijken naar Op1.

Duncan Laurence positief getest op Corona

Duncan Laurence, die in 2019 namens Nederland het Eurovisie Songfestival won en zaterdag live zou optreden tijdens de finale, is positief getest op corona. Dat maken zijn management en de Nederlandse organisatie van het festival bekend. Vanwege de isolatieperiode van tenminste 7 dagen zal Duncan niet live in Ahoy kunnen optreden, maar wel in een andere vorm acte de présence geven.

Duncan zette direct de toon

“Fantastisch natuurlijk. Ik vond het echt héél tof. Hele mooie show. Ik vond ook dat die vier presentatoren het heel leuk deden”, aldus een dolenthousiaste Sjoerd Knops over de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Vrije Tijd Amsterdam belde ‘the day after’ met de Songfestival kenner én vrolijke barman van gay café Montmartre in Amsterdam. Lees verder.

Davina Michelle maakt indruk met optreden in de pauze

Davina Michelle heeft indruk gemaakt tijdens het Eurovisie Songfestival 2021. Dat deed ze met een spectaculair optreden in de pauze van het liedjesfestijn. Het optreden deed ze overigens samen met actrice Thekla Reuten en grote groep dansers. Bij de act in de pauze stond water centraal en werd een ode gebracht aan de Deltawerken die Nederland tegen overstroming beschermen.

Tien landen door naar finale Eurovisie Songfestival

De eerste halve finale in Rotterdam Ahoy zit erop! Het werd een prachtige show in de Rotterdamse Ahoy. Noorwegen, Israël, Rusland, Azerbeidzjan, Malta, Litouwen, Cyprus, Zweden, België en Oekraïne hebben zich uiteindelijk geplaatst voor de finale van het Eurovisie Songfestival.Bij de halve finales en de finale van zaterdag mogen elke keer 3500 toeschouwers aanwezig zijn. We blikken later vandaag met Sjoerd Knops nog even terug op het spektakel.

Deelnemers halve finales

De eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2021 vindt vanavond plaats. De tweede halve finale zal op 20 mei zijn. De uiteindelijke finale is op 22 mei. Hieronder zie je deelnemende landen en zangers van beide halve finales. Let op: onze Jeangu Macrooy heeft zich automatisch geplaatst voor de finale!

Eerste halve finale 18-mei 
Land Artiest Lied
Litouwen The Roop Discoteque
Slovenië Ana Soklič Amen
Rusland Manizha Russkaya Zhenschina
Zweden Tusse Voices
Australië Montaigne Technicolour
Noord Macedonië Vasil Here I Stand
Ierland Lesley Roy Maps
Cyprus Elena Tsagrinou El Diablo
Noorwegen TIX Fallen Angel
Kroatië Albina Tick Tock
België Hooverphonic The Wrong Place
Israël Eden Alene Set Me Free
Roemenië Roxen Amnesia
Azerbeidzjan Samira Efendi Mata Hari
Oekraïne Go_A Shum
Malta Destiny Chukunyere Je Me Casse
Tweede halve finale 20-mei
Land Artiest Lied
San Marino Senhit Adrenalina
Estland Uku Suviste The Lucky One
Tsjechië Benny Cristo Omaga
Griekenland Stefania Liberakakis Last Dance
Oostenrijk Vincent Bueno Amen
Polen Rafał The Ride
Moldavië Natalia Gordienko Sugar
IJsland Daði & Gagnamagnið 10 Years
Servië Hurricane Loco Loco
Georgië Tornike Kipiani You
Albanië Anxhela Peristeri Karma
Portugal The Black Mamba Love Is on My Side
Bulgarije VICTORIA Growing Up Is Getting Old
Finland Blind Channel Dark Side
Letland Samanta Tina The Moon Is Rising
Zwitserland Gjon’s Tears Tout l’univers
Denemarken Fyr og Flamme Øve Os På Hinanden

Groot applaus voor Jeangu na juryshow Songfestival

Het publiek in Rotterdam Ahoy heeft Jeangu Macrooy maandagavond op een groot applaus getrakteerd na zijn repetitie in de juryshow van de eerste halve finale. Het was de eerste keer dat de Nederlandse inzending voor een publiek optrad met zijn inzending. Dat schrijft de Telegraaf.

Reactie Paul de Leeuw

Eerder lieten we weten dat Paul de Leeuw af zag van de presentatie van de dagelijkse talkshow Open Up Daily vanuit het Eurovision Village. Volgens de Telegraaf voelde Paul de Leeuw zich ‘steeds minder thuis’ bij het onlineprogramma rond het Eurovisie Songfestival. Dat heeft zijn woordvoerder woensdag laten weten.

Presentatoren songfestival betreden het podium

Het songfestivalcircus is volgens RTL Nieuws nu echt losgebarsten in Rotterdam. Vandaag was het tijd voor de generale repetitie van de eerste halve finale. Edsilia, Chantal, Jan en Nikkie verschenen in vol ornaat op het podium. Lees verder.

De Top-5 van Sjoerd Knops

Met nog één nachtje slapen voordat het eerste officiële liedje van het Eurovisie Songfestival 2021 te horen zal zijn, lijkt de songfestivalkoorts in ons land meer en meer toe te nemen. Vrije Tijd Amsterdam vroeg een dag na de openingsceremonie aan Songfestival kenner Sjoerd Knops welke landen volgens hem in de top-5 komen te staan. Lees verder.

Songfestival officieel van start gegaan

Het songfestival is zondagavond met een openingsceremonie officieel van start gegaan. De officiële ceremonie vond plaats bij de Cruise Terminal Rotterdam. Bijna alle 40 artiesten uit de participerende landen waren aanwezig. Zij gingen allen over een ‘rode’ loper. De deelnemers spraken onder andere over de boodschap van hun liedje en hun ervaringen in Nederland.

Paul de Leeuw toch geen presentator Songfestivaltalkshow

Paul de Leeuw is deze week toch niet te zien als presentator van de dagelijkse talkshow Open Up Daily vanuit het Eurovision Village. Dat heeft de organisatie zondagavond bekend gemaakt. Paul de Leeuw zal vervangen worden door Sofie van den Enk. De beslissing is door Paul zelf genomen. Er wordt geen reden aangegeven. De organisatie heeft laten weten het jammer te vinden. Tegelijkertijd kijken ze uit naar een leuke samenwerking met Sofie van den Enk. Gasten die bij Sofie zullen aanschuiven zijn onder andere Johnny Logan en OG3NE.

Coronabesmetting in het Poolse team

Ons vorig bericht ging over de Coronamaatregelen voor en tijdens dit Eurovisie Songfestival. En wat denk je…. Bij team Polen is zaterdag een coronabesmetting vastgesteld. Dat wil zeggen dat het hele team inclusief zanger Rafal Brzozowski nu in quarantaine moet. De Poolse delegatie zal hierdoor de openingsceremonie van het Songfestival missen.

Coronamaatregelen

Het Eurovisie Songfestival gaat door, maar zal zich wel aan een heleboel Coronamaatregelen moeten houden. Inmiddels zijn bijna alle deelnemende artiesten aanwezig. Zij worden door de organisatie van het Eurovisie Songfestival gevraagd om niet buiten hun hotel te komen. Tenzij er gerepeteerd moet worden of als er persconferenties gegeven moeten worden. Er is bij Ahoy een testcentrum aanwezig. Iedereen, zoals zangers, organisatoren en pers zal zich iedere 48 uur moeten laten testen op het coronavirus. In Ahoy moeten mondmaskers gedragen worden. Er moet nog steeds 1,5 meter afstand bewaard worden.

Ilse de Lange

Voor Ilse DeLange is er dit jaar geen rol weggelegd bij het Eurovisie Songfestival. De zangeres liet vorige week weten daarover teleurgesteld te zijn. Gerben Bakker, de Head of Show van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam, snapt dat Ilse DeLange teleurgesteld is dat ze geen zichtbare rol heeft in een van de drie liveshows komende week. Voor DeLange was geen ruimte in het verhaal dat de makers willen vertellen. “Voor het bepalen van de intervalacts blader je niet zomaar door je telefoonboek. Je moet gewoon kijken wat past”, laat Gerben Bakker weten via nu.nl.

Beau goes Rotterdam

Talkshow Beau verhuist tijdelijk naar Rotterdam. De verhuizing vindt uiteraard plaats in het kader van het Eurovisie Songfestival 2021. Beau presenteert zijn talkshow vanaf maandag vanuit het Theater Walhalla in Katendrecht. Tijdens de uitzendingen zal er extra aandacht besteed worden aan het Eurovisie Songfestival 2021. Speciale gasten zijn onder andere Ahmed Aboutaleb, Gerard Joling, Davina Michelle en Lee Towers.

Malta wint volgens de Europese LGBTI+ tv-kijkers Eurovisie 2021

Volgens de achterban van OUTtv wint Malta dit jaar het Eurovisie Songfestival. De afgelopen vroeg OUTtv haar volgers te stemmen op hun favoriete Eurovisie Songfestivalinzending voor de jaarlijkse OUTmusic Award. Met meer dan 25% van de stemmen is de prijs dit jaar naar Destiny (Malta) gegaan! Ook de mening van een vakjury werd gevraagd, bestaande onder anderen uit voormalige Eurovisiedeelnemers als Axel (Belgie), Ronnie Tober (NL), Krista Siegfrids (Finland) en Stefania, die dit jaar deelneemt namens Griekenland. Uit de gecombineerde resultaten van de vakjury en de online voting kwam het eensluidende oordeel dat de Maltese Destiny met haar nummer “Je Me Casse” de onbetwiste winnares is met meer dan 25% van de publieksstemmen en een overtuigende jury-uitslag. Lees verder.

Presentatoren Eurovisie Songfestival gekleed in Nederlandse creaties

De voorbereidingen voor het Eurovisie Songfestival zijn in volle gang. Achter de schermen wordt door het creatieve team hard gewerkt om de drie liveshows vorm te geven. Daarvoor is de kleding van de presentatoren een belangrijk en kenmerkend onderdeel. Diek Pothoven, Head of Styling, heeft – in samenspraak met de presentatoren en hun vaste stylisten Kelly Huisman, Nga Ho, Fanny Kieft en Marja Bennenbroek – gekozen voor de ontwerpers David Laport, Edwin van Oudshoorn, Claes Iversen, Elzinga, Tess van Zalinge, Oger en MAISON the FAUX. Lees meer.

Jeangu Macrooy heeft eerste repetitie achter de rug

Jeangu Macrooy heeft zijn eerste repetitie op het podium van het Eurovisiesongfestival in Rotterdam achter de rug. De Nederlandse inzending oefende zijn nummer ‘Birth Of A New Age’ drie keer achter elkaar, waarvan de laatste twee door de aanwezige pers gevolgd konden worden. Kijk maar even mee naar deze YouTube movie van Eurovision Song Contest.

Songfestival voorzien van gebarentolken, audiodescriptie en signdancers

Het Eurovisie Songfestival 2021 is zowel voor de bezoekers in Rotterdam Ahoy als voor kijkers thuis toegankelijk. Sietse Bakker, Executive Producer Event: “Het Songfestival is van en voor iedereen en juist daarom hebben we verschillende initiatieven om te zorgen dat mensen met een visuele of auditieve beperking de shows zo goed mogelijk kunnen volgen en meebeleven, zowel in Rotterdam Ahoy als op tv.” Lees meer.

Duncan Laurence deelt punten uit

Duncan Laurence deelt tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival de Nederlandse punten van de vakjury uit. Dat heeft AVROTROS donderdag bekendgemaakt. De zanger zal tijdens het Eurovisie Songfestival in Rotterdam ook meerdere keren optreden.

Nog enkele honderden tickets voor Eurovisie Songfestival over

De kaartverkoop voor het Eurovisie Songfestival is vanaf woensdag voor iedereen open. Er zijn nog enkele honderden tickets over, laat de organisatie weten. De drie finaleshows, waarvan er twee repetities zijn, zijn al uitverkocht. Dat schrijft het AD.nl.

Moeder Jeangu Macrooy kan niet bij Songfestival zijn

Jeannette John, de moeder van Jeangu Macrooy, krijgt geen uitzondering op het reisverbod van Suriname naar Nederland, zodat ze naar het optreden van haar zoon kan kijken. De moeder van Macrooy had al een vliegticket bemachtigd en zou woensdag naar Nederland vliegen. Echter geldt er vanuit Suriname naar Europa een reisverbod, waarop dus geen uitzondering wordt gemaakt. “Natuurlijk vind ik het erg jammer dat ik het moet missen, maar ik wil er niet te veel ophef over maken”, vertelt John aan het AD.

Wesley’s Songfestival bij de Gaykrant

Na zesenveertig jaar mag Nederland, na een jaar extra vertraging, het Eurovisiesongfestival weer organiseren. Natuurlijk besteedt ook Gaykrant aandacht aan dit grootse liedjesfestijn dat zo onlosmakelijk met de LHBTI+ community is verbonden. Om alvast in de stemming te komen verzorgt Wesley de Ridder interviews met songfestivalprominenten, van oud-deelnemers, tot kenners en fans. Wesley sprak met onder andere met Sjoerd Knops. Lees het artikel hier.

Songfestival fan Sjoerd Knops dolblij

“Omdat ik vorig jaar kaarten had voor het Songfestival had ik vandaag via een loting de kans om kaarten voor aankomende editie kopen. De inzet was om 4 kaarten voor de finale te bemachtigen en dat is gewoon gelukt. Dus buiten mij om gaan er ook nog eens 3 vrienden mee”, vertelt een dolblije Songfestivalkenner Sjoerd Knops, vooruitkijkend naar hét liedjesfestijn dat van 18 tot en met 22 mei in Ahoy Rotterdam plaatsvindt. Lees meer.

Blog: Eurovisie Songfestival 2021
Eurovisie Songfestival fan Sjoerd Knops.

Nikkie de Jager maakt serie voor Eurovisie Songfestival 2021

Naast dat ze in mei schittert als één van de presentatoren van het Eurovisie Songfestival 2021, krijgt Nikkie de Jager ook haar eigen internationale online serie genaamd LookLab.

In LookLab neemt de make up-goeroe haar kijkers mee in de wereld van Eurovision glitter & glamour. Lees meer.

Bijzondere water-act Davina Michelle en Thekla Reuten

Zangeres Davina Michelle en de internationaal succesvolle actrice Thekla Reuten spetteren in een bijzondere op water geïnspireerde act tijdens het Eurovisie Songfestival. De interval-act tijdens de eerste halve finale op 18 mei heeft de titel “The Power of Water”. Op een speciale manier staat het Nederlandse water centraal en wordt het verhaal van de kracht van het water verteld. Lees meer.

Press Conference en Online Hosts bekend gemaakt

Koos van Plateringen, Hila Noorzai, Samya Hafsaoui en Rutger Vink gaan aan de slag voor het Eurovisie Songfestival 2021. Koos van Plateringen presenteert zowel de persconferenties op locatie als de News Updates voor het Online Press Centre samen met Hila Noorzai en Samya Hafsaoui, die beiden ook de functie van Online Host voor de Nederlandse kanalen van het Eurovisie Songfestival op zich nemen. Ook Rutger Vink gaat aan de slag als Online Host. Lees meer.

Deelnemers halve finales

De eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2021 vindt plaats op 18 mei. De tweede halve finale zal op 20 mei zijn. De uiteindelijke finale is op 22 mei. Hieronder zie je deelnemende landen en zangers van beide halve finales. Let op: onze Jeangu Macrooy heeft zich automatisch geplaatst voor de finale!

Opbouw Eurovisie Songfestival Ahoy van start

Op 11 april is de opbouw van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam Ahoy officieel begonnen. Onder toeziend oog van Executive Producer Event Sietse Bakker en Rotterdam Ahoy-directeur Jolanda Jansen reden de eerste vrachtwagens de cultuurtempel binnen. Vanaf nu wordt er, op basis van een strikt coronaprotocol, dag en nacht gewerkt om het podium, backstage-gedeelte, press centre en alle omliggende ruimtes klaar te maken voor de meest complexe TV-productie in de Nederlandse geschiedenis. Lees meer.

Dit blog is voor het laatst bijgewerkt op 24 mei 2021, 15:10 uur.

Gerelateerde artikelen aan eerdere edities van het Eurovisie Songfestival:

Songfestival 2019: Sjoerd en Frits voorspellen

Songfestival voor ouderen al 28 jaar succesvol

Sjoerd Knops geraakt door songfestival-inzending: “ik krijg er kippenvel van”

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam