Songfestival 2019: Sjoerd en Frits voorspellen
Frits, Getty Kaspers en Sjoerd Knops.

Songfestival 2019: Sjoerd en Frits voorspellen

“Nederland, Rusland, Zweden, Italië, Zwitserland en Azerbeidzjan, maken volgens Frits en mij de meeste kans om te winnen”, aldus een enthousiast klinkende Sjoerd Knops aan de andere kant van de telefoonlijn. Dinsdag startte in Tel Aviv de halve finale van het songfestival en zodoende vroegen we aan Sjoerd Knops en Frits Huffnagel, songfestival fans van het eerste uur, een voorspelling te doen naar de landen die volgens de twee bij de eerste zes zullen eindigen.

De sympathieke Queers barman kijkt dit jaar met nog meer verwachting uit naar de finale, omdat het dit jaar weleens echt kan gaan gebeuren. “Het is na 44 jaar ook wel weer tijd voor een zege hoor en Nederland maakt dit jaar écht grote kans. Frits denkt dat, ik denk dat, en een heleboel kenners en bekende vloggers denken dat ook. En, de bookmakers geven Nederland ook een grote kans.

Sjoerd Knops, die maandag samen met Frits het publiek nog op de banken kreeg tijdens een Songfestival bingo in Queers, vertrekt vrijdag naar Tel Aviv. Sjoerd Knops: “Frits zit nu al in het vliegtuig naar Israël, die zie ik daar weer. Zelf ga ik namelijk vrijdag die kant op zodat ik bij de finale kan zijn. Dinsdag hebben we bij Queers gekeken en donderdagavond gaat het grote scherm weer naar beneden. Altijd super gezellig en vooral enorm spannend.”

Knops vervolgt: “Ondanks dat het in Queers gezellig is vind ik het natuurlijk veel leuker om er echt bij te kunnen zijn. Live meemaken is echt geweldig. En wie weet zijn we er wel bij als er straks door Duncan wordt gewonnen. Dan zou ik zomaar eens een traantje van vreugde kunnen laten, hoor.”

Voor de finale liet Knops zelfs een speciaal pak maken door Pieter Roberts. Dat pak zal hij straks in Tel Aviv zal dragen tijdens de finale. “Ik heb speciaal een pak laten maken, in de kleuren rood, wit, blauw en met glitters”, vertelt Sjoerd.

Songfestival 2019: Sjoerd en Frits voorspellen
Een deel van het speciale Songfestival pak van Sjoerd.

Songfestival fans die niet naar Tel Aviv toe gaan, krijgen ten slotte nog een advies: “Ga niet thuis kijken, maar trek er gezellig op uit. Plekken waar het gezellig wordt om de finale te kijken zijn Queers, Brug 34, Prik, Fame, Borrelbar en de Queens Head”, laat Sjoerd Knops ten slotte nog aan ons weten.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Songfestival voor ouderen al 28 jaar succesvol