Laura Kits brengt EP ‘Moving On’ uit als reminder om je angsten los te laten

Laura Kits: “Het leven is te kort om je door angst te laten verlammen. “Moving On” is bedoeld als reminder om dat los te laten en in plaats daarvan te focussen op de zoektocht naar het gouden randje.”

Voor Laura Kits zou 2020 het jaar worden van langgekoesterde dromen waarmaken; het uitbrengen van haar debuutalbum en touren langs de Nederlandse zalen om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met haar muziek. Covid-19 gooide roet in het eten en de albumrelease werd tot twee keer toe uitgesteld. In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, bleef Laura contact houden met haar fans via livestreams en werkte zij ook aan nieuwe muziek.

Release concert in Cinetol

Het resultaat is de EP “Moving On” die op 4 oktober gelanceerd wordt met een releaseconcert in Cinetol, Amsterdam. De EP bestaat uit de vier singles die het afgelopen jaar gelanceerd werden; “Taillights”, “’81 Chevy, “How Much Is Your Heaven Worth” en “Love And Danger”. Titeltrack van de EP is de nieuwe single “Moving On”.

Moving on

Moving On” gaat over de kracht in jezelf vinden om om te gaan met diepe en universele existentiële angsten: niet goed genoeg zijn, niet gezien worden, tegenslag meemaken en niet durven terugslaan.

Verliezen in angsten

Laura vertelt: “Als mens en artiest kan ik mij soms in dit soort angsten verliezen. De afgelopen tijd, met maanden van geannuleerde shows, geen inkomen meer om in nieuwe muziek te inv esteren, en een donker vooruitzicht voor de toekomst van live muziek, was hierop geen uitzondering.

Moving On

Maar het leven is te kort om je door angst te laten verlammen. “Moving On” is bedoeld als reminder om dat los te laten en in plaats daarvan te focussen op de zoektocht naar het gouden randje.”

Europese country met Amerikaanse wortels

Laura Kits maakt Europese country met Amerikaanse wortels. De Amsterdamse bracht veel tijd door in Amerika, waar ze kennismaakte met country en bluegrass. Ze volgt lessen bij de gitarist en schrijver die ook Miranda Lambert en Kacey Musgraves jarenlang coachte. Laura maakt toegankelijke en originele muziek.

Die originaliteit zit hem vooral in de lyrics, waarin de zangeres poëzie, oprechtheid en humor combineert. De arrangementen passen in de traditie van klassieke country-pop, en zitten toch vol met subtiele twists.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Vanaf vrijdag 9 oktober – Nieuw album van Bakermat: The Ringmaster