Sjoerd Knops na tweede halve finale Eurovisie Songfestival: “Het blijft natuurlijk enig”
Songfestival liefhebbers Sjoerd Knops en Frits Huffnagel

In Ahoy vond donderdagavond de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2021 plaats. Vrije Tijd Amsterdam belde een dag na het spektakel weer met Songfestival kenner en bovenal fan Sjoerd Knops.

Hoe was het?

“Het blijft natuurlijk enig. Het was ook de eerste keer dat ik bij de halve finales aanwezig ben geweest. De vorige keren was ik ‘alleen’ bij de finale aanwezig. Het was echt helemaal leuk en helemaal anders. Wel even wennen en je mist de spanning omdat je weet dat Nederland automatisch al is geplaatst voor de finale.”

Portugal en Finland

“Ik vond Portugal een stuk beter dan verwacht. Dat merkte je ook echt aan het publiek. Die gingen er echt helemaal voor. Zij verdienen het echt om in de finale te staan. Voor Finland ging het publiek trouwens ook helemaal los. Zelf gaat daar mijn voorkeur niet naar uit. Dat heeft vooral met het genre te maken. Maar goed, smaken verschillen. Ik kan begrijpen dat veel mensen het wel goed vinden.”

Griekenland en San Marino

“Het is leuk dat de Nederlandse Stefania die uitkomt voor Griekenland, door is met ‘last dance’. Ik vond haar best wel goed zingen. Wat je op tv ziet, zie je trouwens niet allemaal in de zaal. Maar de show was goed gedaan.

San Marino was echt de beste. Toen we net in de zaal zaten, waren zij als eerste al aan de beurt. Ik denk dat San Marino nog weleens hoog kan eindigen. Het is echt iets om naar uit te kijken in de finale. Ze zijn als allerlaatste aan de beurt.”

Wat vond je van de presentatie en organisatie?

“Nikkie de Jager zag er echt geweldig uit. Het interview met Maxima was erg leuk. Ik vind trouwens dat alle presentatoren het hartstikke goed doen. Als je naar het totaalplaatje kijkt heeft Nederland het echt fantastisch neergezet.

Het is echt een fantastische show. Als je eenmaal binnen zit is het een ware beleving. Echt, het is echt zo ‘huge’. Het is zo goed gedaan. Daar kunnen we als land trots op zijn. Het zit zo strak in elkaar.”

Overige acts

“Bij het optreden van Redo en Eefje Visser kon je prachtig zien hoeveel diversiteit en talent er in Nederland is. Het songfestival is natuurlijk het ideale moment om dat te showen. De act tijdens het stemmen was ook fantastisch. Zoveel goede dansers en die jongen op zijn BMX. Het is allemaal vlekkeloos op elkaar afgestemd.”

Kijk je uit naar de finale?

“Ik kan bijna niet wachten tot morgen. Ik kijk er echt naar uit wat ze allemaal bedacht hebben. Volgens mij krijgen we morgen een groot spektakel te zien”, laat Songfestival fan Sjoerd Knops ten slotte weten.

PS Volg ook ons blog over het Eurovisie Songfestival 2021