Canvas en PLUK de NACHT presenteren de derde editie van Rooftop Cinema op de 7e verdieping van Volkshotel
Volkshotel Rooftop Cinema 2020. Foto: Tom van Huisstede

3 JUNI 2021 – Restaurant Canvas en openlucht-filmfestival PLUK de NACHT slaan de handen weer ineen en organiseren samen vier filmvoorstellingen op 30 meter hoogte. De eerste editie van Rooftop Cinema van 2021 loopt van 10 tot en met 13 juni en bestaat uit een selectie speciaal gecureerde arthouse films. Perfect om te kijken na zonsondergang op het intieme dakterras van Klein Canvas. Met dit eerste evenement wordt een zonnig zomerseizoen afgetrapt, Rooftop Cinema komt in juli en augustus terug voor nog twee edities waarvan een Pride special.

PLUK de NACHT vertoont door heel Nederland onderbelichte films die niet zijn opgepikt door het reguliere distributiecircuit. Voor deze editie van Rooftop Cinema heeft PLUK de NACHT vier klassiekers gecureerd. Allemaal films die het beste tot hun recht komen in de buitenlucht, onder het genot van een snack en een cocktail. Restaurant Canvas zal voorafgaand aan de films een speciaal en wisselend menu serveren. De eerste van de vier films is Man Without a Past die woensdag 10 juni vertoond zal worden.

The Man Without a Past (2002) – vertoning: 10 juni 2021 (uitverkocht)

Deze Oscar genomineerde droge komedie volgt de avonturen van een naamloze held die probeert zijn leven terug te krijgen. In The Man Without a Past geeft de Finse regisseur Aki Kaurismaki inzicht in de zoektocht naar identiteit in deze gelaagde wereld.

The Squid and the Whale (2005) – vertoning: 11 juni 2021 (uitverkocht)

Hoewel Noah Baumbach vooral bekend staat om zijn kaskraker Marriage Story, liet hij met zijn meeslepende familiedrama The Squid and the Whale in 2005 de wereld al kennismaken met zijn intelligente en levendige manier van filmmaken.The Squid and the Whale is een doordringend, eerlijk en geestig portret en geeft inzage in echtscheiding en de impact ervan op een gezin.

Hunt for the Wilderpeople (2016) – vertoning: 12 juni 2021 (uitverkocht)

Een rebels buitenbeentje en zijn pleeg-oom besluiten de kinderbescherming te ontlopen door de ongetemde Nieuw-Zeelandse bush in te vluchten. Zoals de titel Hunt for the Wilderpeople verraadt volgt er een nationale klopjacht. Ondanks hun verschillen worden ze gedwongen om samen te werken om te overleven in deze hilarische en oprecht avontuurlijke komedie geregisseerd door Taika Waititi.

Wild Bill (2011) – vertoning: 13 juni 2021

De verharde Bill komt voorwaardelijk vrij nadat hij 8 jaar achter de tralies heeft gezeten. Al snel komt hij erachter dat zijn twee zoons in de steek zijn gelaten door hun moeder terwijl hij in de gevangenis zat. Regisseur Dexter Fletcher plaatst straatrat Bill in een lastig parket: wordt hij de vader die hij moet zijn of kiest hij als gewoonlijk voor zichzelf?

Info:

* Deur open voor borrel & diner: 20:00
* Film: +/- 22:00
* Einde: +/- 00:00
* Film-ticket: €13,50 (incl.) per persoon
* Dinner-ticket: €15,- (incl.) per persoon
* Ticketlink: http://bit.ly/rooftop-cinema-tickets * Gelimiteerde capaciteit