Sjoerd Knops geraakt door songfestival-inzending:
Sjoerd Knops (rechts) en Daniel van de Sande (links) tijdens het Songfestival in Israel.

Songfestivalkenner Sjoerd Knops kijkt door de bekendmaking van de Nederlandse songfestival-inzending van Jeangu Macrooy nog meer uit naar het aanstaande Eurovisie Songfestival. Woensdag lekte Grow uit en ’s avonds bracht Jeangu Macrooy het nummer ten gehore tijdens de uitzending van De Wereld Draait Door. “Ik vind het een steengoed en prachtige ballad! Sterk opgebouwd en loepzuiver gezongen! Zelf werd ik er zeker door geraakt en krijg ik er kippenvel van.”

Litouwen, IJsland en Nederland

“Of het mee kan doen voor de winst? Uiteraard! Kijk naar 2017 (Portugal) en afgelopen jaar (Duncan) dus ook zulke nummers kunnen hoge ogen gooien! Er zijn dit jaar alleen wel heel veel rustige liedjes. Dus van wat er tot nu toe bekend is zou ik gaan voor Litouwen of IJsland. Ik denk dat zij net iets meer kans maken, maar ik kan niet anders zeggen dan trots te zijn op onze inzending en een dikke pluim voor Jeangu met zijn geweldige nummer”, aldus een enthousiast vertellende Sjoerd Knops.

Eurovisiesongfestival

Het Eurovisiesongfestival vindt dit jaar plaats in Rotterdam Ahoy. De eerste halve finale is op 12 mei, de tweede halve finale is op 14 mei en de finale vindt plaats op 16 mei 2020.

Reguliersdwarsstraat

In Amsterdam wordt het songfestival ook volop gevierd. Onlangs werd er bekend gemaakt dat de ondernemersvereniging uit de Reguliersdwarsstraat tijdens het Songfestival één van de allergrootste feesten ooit in de Reguliers zal organiseren.

Geschreven door:

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Internationale vrouwendag in Amsterdam 2020

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam