Polen heeft zondagavond in haar eigen thuisland het Junior Eurovisie Songfestival gewonnen. De Nederlander Matheu Hinzen eindigde als vierde. Het Songfestival voor jongelingen vond plaats in Polen. Het gastland ging aan de haal met de winst dankzij de stemmen van de kijkers thuis.

Nederland lang favoriet

Volgens insiders was de dertien jarige Matheu Hinzen lang favoriet om er met de eindzege vandoor te gaan. De jonge Hollander ontving twee keer 12 punten van de Europese juryleden. Na dit moment sprokkelde Kazachstan de meeste punten van de vakjury binnen. Nederland hield stand en bleef na de punten van de jury op de tweede positie staan.

Roet in het eten

De stemmen van ruim drie miljoen online stemmende kijkers in Australië en Europa gooide echter roet in het eten. Tegen de verwachting in werd Spanje beloond met veel punten. Nederland eindigde uiteindelijk op de vierde plek.

Eurovisie Songfestivalfeest

Op 15 december komt het Grote Songfestivalfeest naar de Ziggo Dome! Tijdens het muziekfestijn in de Ziggo Dome kun je als bezoeker genieten van de afgelopen 50 jaar Eurovisie Songfestival Artiesten die onder andere komen optreden zijn Anne Marie David , Charlotte Perrelli, Corinne Hermès, Dana International, Dima Bilan, Edsilia Rombley, Eimear Quinn, Ell & Nikki, Emmellie de Forest en Willeke Alberti.

Eurovisie Songfestival in Rotterdam

Door alle songfestivalactiviteiten komen liefhebbers van het muziekspektakel in de stemming voor het Eurovisie Songfestival in de Rotterdamse Ahoy. Het evenement vindt plaats in mei 2020.

vrijetijdamsterdam.nl

Video via Zapp en  YouTube Junior Songfestival