Heleen Butijn grote winnaar Ouderen Songfestival 2019
Van links naar rechts: Berry Reijnen, José van Waveren, Heleen Butijn, Trienke Hoogenberg, John Spoel. Foto: Willemijn Ploem

Heleen Butijn is in het DeLaMar theater de grote winnaar geworden van het Ouderen Songfestival 2019. De zangeres werd beloond met de 1e vakjuryprijs. Op de tweede plek eindigde Trienke Hoogenberg uit Leeuwarden. De derde plek werd gewonnen Berry Reijnen uit Oss. Daarnaast werden John Spoel uit Amsterdam (winnaar publieksprijs) en José van Waveren (winnaar internetprijs) in het zonnetje gezet. De winnaars kregen bloemen, een certificaat, een OSF-broche en twee vrijkaarten per persoon voor de musical Hello Dolly. De vrijkaarten werden namens het DeLaMar Theater aangeboden.

Zestien finalisten op het podium

Zestien finalisten van het Ouderen Songfestival 2019 stonden zaterdagmiddag 7 december op het podium van een volle Mary Dresselhuys zaal in het Amsterdamse DeLaMar Theater. Een sprankelende middag vol afwisseling, verrassende optredens en zang op hoog niveau. Van operette tot het klassieke lied, van gospel tot blues en jazz, van Franstalige chanson tot Nederlands levenslied, alles kwam voorbij.

Enthousiaste groep finalisten

De jury onder voorzitterschap van Evert de Vries had er een zware dobber aan. Na de zestien individuele optredens werd het eerste deel van het programma net als vorig jaar afgesloten met een gezamenlijk Aan de Amsterdamse grachten. Uitbundig en blijmoedig werd het publiek vanaf het podium toegezongen door een enthousiaste groep finalisten. Kort ervoor hadden ze achter de coulissen met groot plezier en samenhorigheidsgevoel van elkaars optredens genoten.

Presentatie door Dolly Bellefleur

De finalisten werden begeleid door het Ouderen Songfestival Orkest onder leiding van Kees van Zantwijk, artistiek leider, pianist en arrangeur van het festival. Evenals vorig jaar presenteerde Dolly Bellefleur het Ouderen Songfestival. Hooggehakt en gehuld in bloemrijke, kleurige petticoats leidde ze op haar geheel eigen, ludieke wijze de finalisten én het publiek door de middag. Al zingend opende ze de middag met een door Van Zantwijk gearrangeerd Zing, het lied waarmee Thérèse Steinmetz in 1967 de tweede plaats van het Nationale Songfestival behaalde.

Volgend jaar opnieuw DeLaMar Theater

Na afloop werd vanaf het podium bekend gemaakt dat in december 2020 de Grande Finale van de 29e editie wederom in het DeLaMar Theater zal plaatsvinden. Inschrijven als kandidaat is inmiddels mogelijk via www.ouderensongfestival.nl. Tevens onthulde Dolly Bellefleur dat de Gemeente Amsterdam opnieuw geld ter beschikking stelt aan een Tour de Chant. In voorjaar/zomer 2020 toeren finalisten en winnaars van het Ouderen Songfestival samen met pianist Kees van Zantwijk voor de derde keer langs vijfentwintig Amsterdamse ontmoetingscentra voor ouderen.

vrijetijdamsterdam.nl