Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland op Songfestival
Jeangu Macrooy. Foto bron en credits: wikipedia en Annemarie Kok

Jeangu Macrooy is de zanger die Nederland zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Dat heeft de AVROTROS vrijdag 10 januari 2020 bekend gemaakt.

Macrooy is gekozen door een speciale selectiecommissie van de AVROTROS. Door de benoeming volgt de zanger Songfestival 2019 winnaar Duncan Laurence op. “Het is een droom die uitkomt en het mooiste wat tot nu toe op mijn pad is gekomen. Mijn team en ik kunnen niet wachten om jullie trots te maken”, laat de soul zanger weten op Twitter.

Het Songfestival vindt dit jaar in Rotterdam plaats. De halve finales worden op dinsdag 12 en donderdag 14 mei gehouden. De finale vindt plaats op zaterdag 16 mei. Omdat ons land er in 2019 met de winst vandoor ging, hoeft Macrooy niet deel te nemen aan de halve finales. Ook Italië, Frankrijk, Spanje, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk staan zonder voorronde in de finale. Dit komt omdat deze landen financieel het meeste bijdragen aan het festival.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Sjoerd Knops reageert op Songfestivalgerucht Radio 2: “Ik ben héél benieuwd, maar heb werkelijk nog geen idee”

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting