Officiële startsein Eurovisie Songfestival 2020 gegeven
Frits Huffnagel en Sjoerd Knops in het Rotterdamse stadhuis

“Het was super gaaf om een keer mee te mogen maken! Echt de kick off van het Eurovisie songfestival 2020”, aldus Sjoerd Knops, songfestival liefhebber van het eerste uur, die vandaag samen met de kersverse AVROTROS Raad van Toezicht houder Frits Huffnagel aanwezig was in het stadhuis in Rotterdam. Daar werd dinsdagmiddag, onder leiding van Jan Smit, Chantal Janzen en Edsilia Rombley, het startsein gegeven voor het Eurovisie Songfestival 2020.

Tijdens de speciale dag vond de loting voor de halve finales plaats en kreeg burgemeester Ahmed Aboutaleb de sleutels in ontvangst van Tel Aviv, waarmee het stokje officieel is doorgegeven aan ons kikkerlandje. Ons land dankt het songfestival aan de songfestival winnaar van 2019: Duncan Laurence. Dit jaar is Neerlands Hoop gevestigd op zanger Jeangu Macrooy.

Line-up eerste halve finale

Tijdens de eerste halve finale op 12 mei 2020, komen in de eerste helft de liedjes uit de landen Noord-Macedonië, Wit-Rusland, Litouwen, Zweden, Slovenië, Australië, Ierland en Rusland aan bod. Bij de tweede helft is de volgorde: Noorwegen, Cyprus, Kroatië, Azerbeidzjan, Malta, Israël, Oekraïne, Roemenië en België.

Line-up tweede halve finale

Optredens van de tweede halve finale zal de eerste helft bestaan uit Oostenrijk, Moldavië, Polen, San Marino, Servië, IJsland, Tsjechië, Griekenland en Estland. De tweede serie bestaat uit de volgende volgorde: Denemarken, Bulgarije, Zwitserland, Finland, Armenië, Letland, Georgië, Portugal en Albanië.

Nederland dankzij Duncan Laurence al geplaatst

Daarnaast werd er bepaald dat Duitsland, Italië en Nederland in de eerste halve finale stemmen, en dat Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Spanje hun stem uitbrengen in de tweede halve finale. Duitsland, Italië, Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Spanje zijn altijd automatisch geplaatst voor de finale, Nederland staat direct in de finale vanwege de winst van Duncan Laurence. Van elke halve finale gaan er tien landen door naar de finale op 16 mei.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook:

Sjoerd Knops reageert op Songfestivalgerucht Radio 2: “Ik ben héél benieuwd, maar heb werkelijk nog geen idee”,

Lees ook: Leuke dingen doen in Amsterdam?