Kogel door de kerk parkeertarieven vanaf april fors omhoog

Kogel door de kerk parkeertarieven vanaf april fors omhoog

Kogel door de kerk parkeertarieven vanaf april fors omhoog

De parkeertarieven in Amsterdam worden per 1 april daadwerkelijk in heel de stad opgehoogd. Een meerderheid van de Amsterdamse gemeenteraad steunde woensdagavond de plannen van PvdA-wethouder Sharon Dijksma (Verkeer). Dat nieuws heeft de Telegraaf bekend gemaakt.

Parkeren in Amsterdam was al een dure aangelegenheid. Vanaf april 2019 moeten automobilisten nog dieper in de buidel tasten’, schrijft de Telegraaf.

Volgens de Telegraaf gaan in het Centrum de tarieven naar 7,50 euro per uur, in de ring daaromheen moeten automobilisten 6 euro per uur gaan betalen. Ook in stadsdelen waar minder parkeerdruk wordt ervaren gaan de tarieven omhoog. Met het geld (zo’n 33 miljoen) wil de stad extra investeren in openbaar vervoer, fietsverbindingen en schone lucht, zo vertelde Dijksma.

‘Wel wordt het voor Amsterdammers mogelijk langer hun bezoek te laten parkeren (40 uur in de maand) tegen gereduceerd tarief (50% korting). Er wordt nog een onderzoek uitgevoerd, op verzoek van een groot deel van de oppositie, om die kortingstarieven te verhogen naar 65%. Ook wordt gekeken naar het gebruiksvriendelijker maken van het aanmelden van bezoek. Tevens wordt gekeken hoe er rond ziekenhuizen gemakkelijker geparkeerd kan worden’, schrijft de Telegraaf.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: TCA behaalt mijlpaal en vervoert 250 miljoenste passagier

Lees ook: Van Persie hoopt op loting tegen Ajax en afscheid met bekerwinst

Gerelateerd artikel: Coalitie gefrustreerd: Oppositie blokkeert debat verhoging parkeertarieven