TCA behaalt mijlpaal en vervoert 250 miljoenste passagier

TCA behaalt mijlpaal en vervoert 250 miljoenste passagier
Sofie Bergkotte uit Amsterdam is de 250 miljoenste passagier van TCA, dit werd op vrijdag 21 december bekend gemaakt in Café Nol in de Jordaan. Sofie mag zich een jaar lang gratis laten vervoeren door een van de taxi's van TCA. TCA-directrice Hedy Borreman overhandigt de prijs.

TCA behaalt mijlpaal en vervoert 250 miljoenste passagier

Vanmiddag is de 250 miljoenste passagier van TCA (Taxicentrale Amsterdam) bekend gemaakt. Sofie Bergkotte uit Amsterdam mag zich een jaar lang gratis door TCA laten vervoeren. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Café Nol werd deze mijlpaal op Amsterdamse wijze gevierd.

De sleutel van Amsterdam

Eerder deze maand maakte TCA bekend dat in de december de passagiersteller de 250.000.000 zou aantikken. Omdat TCA zo’n 1.250 aangesloten taxiondernemers heeft rondrijden, en er op elk moment van de dag honderden taxi’s actief zijn, is het lastig om de exacte 250 miljoenste passagier aan te wijzen. Daarom startte TCA de campagne ‘De sleutel van Amsterdam’ waarmee passagiers hun NAW-gegevens achter konden laten. Dat was om mee te kunnen dingen naar ‘de sleutel van Amsterdam’. Prijs: een jaar lang gratis taxivervoer naar alle favoriete plekken in de hoofdstad.

Gratis taxivervoer

“Uiteindelijk hebben we het uur vast kunnen stellen waarin de 250 miljoenste passagier is vervoerd”, legt Hedy Borreman, directrice van TCA uit. “We hebben daarna de tien passagiers die zich in dat uur in een van onze taxi’s bevonden en zich via www.desleutelvanamsterdam.nl geregistreerd hebben, uitgenodigd in Café Nol. Een notaris heeft uit deze tien mensen de gelukkige winnaar gekozen. De andere 9 personen zijn naar huis gegaan met een tegoed voor een week gratis taxivervoer.”

De 250 miljoenste

TCA heeft zijn huidige naam sinds 1 april 1995. de geschiedenis van de taxicentrale gaat echter veel verder terug. Sinds 1957 is het taxivervoer in Amsterdam georganiseerd en worden er via TCA en zijn rechtsvoorganger taxiritten gereden in en rond de stad. Borreman: “Hoewel niet elke rit terug te vinden is in de archieven, is er bij TCA wel bekend hoeveel ritten er sinds het begin zijn gemaakt, onder meer dankzij mensen die hier al heel lang werken. Dat hebben we gekoppeld aan de gemiddelde bezetting van passagiers per rit. Zo kwamen we tot de conclusie dat we bijna een kwart miljard mensen vervoerd hebben.”

Over Taxicentrale Amsterdam

TCA, het grootste bedrijf met betrekking tot ‘taxi boeken Amsterdam‘, is met 1.250 aangesloten chauffeurs de grootste taxicentrale van Amsterdam. Dankzij de grote spreiding van chauffeurs over de stad, zorgt TCA ervoor dat er altijd binnen 5 minuten een taxi voor de deur staat. Alle aangesloten chauffeurs zijn zelfstandig ondernemer, volledig gecertificeerd en hebben een TCA-cursus doorlopen. Zo voorziet TCA-taxireizigers van veilig en vertrouwd Amsterdams taxivervoer.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Kogel door de kerk parkeertarieven vanaf april fors omhoog