Partij van de Ouderen woest over ‘ondemocratisch’ doordrukken verhoging parkeertarieven

Partij van de Ouderen woest over 'ondemocratisch' doordrukken verhoging parkeertarieven
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Partij van de Ouderen woest over ‘ondemocratisch’ doordrukken verhoging parkeertarieven

Wil van Soest: “30 miljoen euro is al ingeboekt, college verkoopt de huid voordat de beer geschoten is”

De Partij van de Ouderen is boos over de ‘ondemocratische’ werkwijze van het Amsterdamse college inzake de verhoging van de parkeertarieven. “Geen bespreking en geen inspraak, wel op de agenda, de arrogantie ten top.”

Coup

De oppositiepartijen in de Amsterdamse gemeenteraad hebben donderdagavond een gezamenlijke vuist gebald tegen de coalitie bestaande uit GroenLinks, PvdA, D66 en de SP. Tijdens de commissievergadering mobiliteit, luchtkwaliteit en duurzaamheid zou gedebatteerd worden over een verhoging van de parkeertarieven, maar daar stak de oppositie een stokje voor. In de commissie kreeg de oppositie het met een ‘coup’ voor elkaar om het onderwerp Parkeerbelastingen van de agenda te krijgen. De Partij van de Ouderen is dan ook zeer ontstemd dat de verhogingen vandaag wel op de agenda staan van de gemeenteraadsvergadering. “Het tekent de arrogantie van dit college. Ze willen het er gewoon ondemocratisch doordrukken zonder inspraak van raadsleden en burgers. De 30 miljoen euro staat al ingeboekt in de begroting zonder dat de raad akkoord gegeven heeft, de wethouder verkoopt de huid voordat de beer geschoten is”, zegt een boze Wil van Soest. Desondanks gaat de partij het debat strijdvaardig aan.

Terugdraaien betaald parkeren Noord

De Partij van de Ouderen wil dat het college het draagvlak voor betaald parkeren in Noord gaat onderzoeken. “Voor veel ondernemers en bewoners is betaald parkeren in Noord een ramp gebleken. In plaats van het verder uitbreiden willen wij dat het draagvlak voor betaald parkeren gemeten wordt. Geen draagvlak is terugdraaien betaald parkeren in Noord”, zegt van Soest die daartoe vandaag een motie indient.

Dubbeltjeszones en parkeerapp

De Partij van de Ouderen dient vandaag nog twee moties in. Zo willen ze dat er meer ‘dubbeltjeszones’ bij winkelcentra komen. “Maximaal twee uur parkeren bij winkelcentra voor een dubbeltje per uur, kan de winkelcentra een flinke impuls geven. De hardwerkende ondernemers verdienen alle steun en de middenstand mag nooit de dupe worden van de roofzucht van het college”, aldus van Soest. De Partij van de Ouderen wil ook dat er een duidelijke app komt om betaald parkeren voor bezoekers makkelijker te maken. “Dat is nu echt een rampenplan met registratiecodes, inbellen en opladen. Dat moet makkelijker en gebruikersvriendelijker voor de bezoekers aan onze stad gemaakt worden. Wij zien graag dat hier een duidelijke app voor op de smartphone komt.”, aldus het oudste raadslid van Amsterdam.

vrijetijdamsterdam.nl