Buurten in Amsterdam – Amsterdam-Oost
Weesperzijde in de zomer. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Buurten in Amsterdam – Amsterdam-Oost

Het vierde deel in onze serie Buurten in Amsterdam: Amsterdam-Oost. Wat is nu precies het gedeelte in de stad wat gerekend mag worden tot Amsterdam-Oost? De redactie van Vrije Tijd Amsterdam stelde zichzelf die vraag ook en kwam tot de volgende inzichten. De stad beschikt globaal gezien in ieder geval over een hoop buurten die onder de diverse stadsdelen vallen. Deze stadsdelen zijn het Centrum, Nieuw-West, Noord, Oost, West, Zuid en Zuidoost.

Buurten en wijken die tot Oost gerekend mogen worden

Enkele buurten en wijken die tot Amsterdam Oost gerekend mogen worden zijn Amsteldorp, Betondorp, Dapperbuurt, Don Bosco, Frankendael, IJburg, Indische Buurt, Jeruzalem, Julianapark, Middenmeer, De Omval, Oostelijk Havengebied, Oosterparkbuurt, Oostpoort, Park de Meer, Transvaalbuurt, Van der Kunbuurt, Weesperzijde en Zeeburgereiland.

Ieder zal zo een eigen voorkeur hebben

Ieder zal zo zijn of haar eigen voorkeur hebben als er een plek is in Amsterdam-Oost die de moeite waard is om te bezoeken. De persoonlijke voorkeur van Vrije Tijd Amsterdam gaat naar de Weesperzijde en dan het stukje langs de Amstel, de rivier die daar grenst met de Pijp.

De Weesperzijde is fantastisch om te bezoeken

Op de Weesperzijde zitten een aantal leuke kroegen, eetgelegenheden, maar vooral ook lekkere plekjes waar naast het water gezeten kan worden. Op de stenen grond of lekker in het gras met een heerlijk glaasje wijn erbij. Recentelijk, in 2018, stelde de Gemeente wel een BBQ verbod in, maar dat mag voorlopig de pret niet drukken aan de Weesperzijde in Amsterdam.

Amstel Hotel

Een beroemd hotel dat tegen Amsterdam-Oost aanligt is het chique Amstel Hotel.

Heeft u leuke tips voor Amsterdam-Oost? Nou, dat hoort de redactie van Vrije Tijd Amsterdam maar al te graag, hoor! Stuurt u dan een e-mail naar [email protected].

vrijetijdamsterdam.nl

Buurten in Amsterdam – Amsterdam-Noord 

Buurten in Amsterdam – Amsterdam Zuid 

Buurten in Amsterdam – Amsterdam Centrum 

Buurten in Amsterdam – Amsterdam Nieuw-West