Buurten in Amsterdam – Amsterdam Zuidoost
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Buurten in Amsterdam – Amsterdam Zuidoost

Het vijfde deel in onze serie Buurten in Amsterdam: Amsterdam-Zuidoost. Wat is nu precies het gedeelte in de stad wat gerekend mag worden tot Amsterdam-Zuidoost? De redactie van Vrije Tijd Amsterdam stelde zichzelf die vraag ook en kwam tot de volgende inzichten. De stad beschikt globaal gezien in ieder geval over een hoop buurten die onder de diverse stadsdelen vallen. Deze stadsdelen zijn het Centrum, Nieuw-West, Oost, Noord, West, Zuid en Zuidoost.

Buurten en wijken in Amsterdam Zuidoost

Buurten en wijken die onder meer tot Amsterdam-Zuidoost behoren zijn Amstel III / Bullewijk Amsterdam ArenA, AMC, Bijlmer, Gaasperdam, Holendrecht, Nellestein, Reigersbos, Gein en Venserpolder. Zuidoost ligt dicht tegen plaatsen aan zoals Diemen, Duivendrecht en Ouderkerk aan de Amstel.

De Johan Cruijff Arena ligt ook in Amsterdam Zuidoost

Parken in Amsterdam Zuidoost die leuk zijn om te bezoeken zijn bijvoorbeeld het Nelson Mandelapark, Bijlmerweide, Gaasperpark, De Hoge Dijk en de Gaasperzoom.
Het stadion waar Ajax in voetbalt oftewel de Johan Cruijff Arena ligt in Amsterdam Zuidoost. De befaamde Ajax jeugdopleiding speelt haar wedstrijden op Sportpark de Toekomst, op het randje van Zuidoost.

Eens per jaar is het ‘kwaku’ tijd in Amsterdam Zuidoost

Eens per jaar vindt in Amsterdam Zuidoost het bekende Kwaku Summer Festival. Dat is een groot multicultureel feest met optredens, een hoop lekker eten, dranken en andere leuke activiteiten. In de Amsterdamse Poort kun je leuk winkelen maar is ook ontzettend lekker eten te verkrijgen. De Amsterdamse Poort ligt op loopafstand van de Johan Cruijff Arena.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

Buurten in Amsterdam – Amsterdam-Noord 

Buurten in Amsterdam – Amsterdam Zuid 

Buurten in Amsterdam – Amsterdam Centrum 

Buurten in Amsterdam – Amsterdam Nieuw-West