Buurten in Amsterdam: Amsterdam-Noord
EYE filmmuseum. Foto: vrijetijdamsterdam.nl
Buurten in Amsterdam: Amsterdam-Noord

Het vierde deel in onze serie Buurten in Amsterdam: Amsterdam-Noord. Wat is nu precies het gedeelte in de stad wat gerekend mag worden tot Amsterdam-Noord? De redactie van Vrije Tijd Amsterdam stelde zichzelf die vraag ook en kwam tot de volgende inzichten. De stad beschikt globaal gezien in ieder geval over een hoop buurten die onder de diverse stadsdelen vallen. Deze stadsdelen zijn het Centrum, Nieuw-West, Noord, Oost, West, Zuid en Zuidoost.

Een groot deel van de buurten en wijken die uiteindelijk Amsterdam-Noord vormen zijn Elzenhagen, Buikslotermeerplein / Boven ’t Y, Stationsgebied, Volewijck, Van der Pekbuurt, IJplein en Vogelbuurt, Tuindorp Nieuwendam, Tuindorp Buiksloot, Nieuwendammerdijk, Buiksloterdijk, Tuindorp Oostzaan, De Bongerd, Oostzanerwerf, Molenwijk, Kadoelen, Waterlandpleinbuurt, Buikslotermeer, Banne Buiksloot, Buiksloterham, Overhoeks, NDSM-werf, Nieuwendammerham, Zunderdorp, Ransdorp, Holysloot, Durgerdam en Schellingwoude.

Het Noorderpark is het meest bekende park in Noord

Het Noorderpark is toch wel het grootste en meest bekende park van Amsterdam-Noord. In het park worden veel activiteiten voor jong & oud georganiseerd.

EYE film Museum of Shelter

In Amsterdam-Noord zijn een hoop leuke dingen te doen! De redactie van Vrije Tijd Amsterdam brengt bijvoorbeeld graag een bezoekje aan EYE film museum of shelter. Bij EYE kun je vanzelfsprekend films kijken maar je kunt er bijvoorbeeld ook heerlijk eten of op het terras zitten.

Shelter is een echte Amsterdamse underground uitgaansgelegenheid! Als je van een goed house feest houdt kunt u prima in de Shelter terecht.
De ADAM toren mag niet ontbreken in leuke plekken om te bezoeken in Amsterdam-Noord. Wat dacht u van schommelen op het dak van de ADAM toren? Super tof uitzicht.

Heeft u een leuke tip met betrekking tot Amsterdam-Noord? We horen het graag. Stuurt u dan een e-mail naar [email protected]

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

Buurten in Amsterdam – Amsterdam Zuid 

Buurten in Amsterdam – Amsterdam Centrum 

Buurten in Amsterdam – Amsterdam Nieuw-West