https://vrijetijdamsterdam.nl/algemeen/buurten-in-amsterdam/buurten-in-amsterdam-amsterdam-west/
Het Milkshake festival wordt altijd in het Westerpark gehouden. Credits foto: Milkshake festival

Buurten in Amsterdam – Amsterdam-West

Het zesde deel in onze serie Buurten in Amsterdam: Amsterdam-West. Wat is nu precies het gedeelte in de stad wat gerekend mag worden tot Amsterdam-West? De redactie van Vrije Tijd Amsterdam stelde zichzelf die vraag ook en kwam tot de volgende inzichten. De stad beschikt globaal gezien in ieder geval over een hoop buurten die onder de diverse stadsdelen vallen. Deze stadsdelen zijn het Centrum, Nieuw-West, Oost, Noord, West, Zuid en Zuidoost.

Wijken en buurten die onder andere tot West behoren zijn de Admiralenbuurt, Bellamybuurt, Borgerbuurt, Centrale Markthallen, Chassébuurt, Cremerbuurt, Da Costabuurt, Erasmusparkbuurt, Frederik Hendrikbuurt, Gibraltarbuurt, Gulden Winckelbuurt, Helmersbuurt, Houthaven, Jan Maijenbuurt, Kinkerbuurt, Kolenkitbuurt, Kop van Jut, De Krommert, Laan van Spartaan, Landlust, Mercatorbuurt, Overtoombuurt, Postjesbuurt, Robert Scottbuurt, Spaarndammerbuurt, Staatsliedenbuurt, Trompbuurt, Vondelparkbuurt, Waterwijk en Zeeheldenbuurt.

Een beroemd park in Amsterdam West is het Westerpark

Een beroemd park in Amsterdam West is zonder enige vorm van twijfel het Westerpark. Je hebt ook een groep die ‘vrienden van het Westerpark’ heten. Zij komen op voor de belangen van het park. Het Milkshake Festival, welke wij bij VTA het leukste festival in de stad vinden, wordt altijd georganiseerd in het Westerpark.

Het Westerpark ligt aan het Westergasterrein en tjonge tjonge wat zijn daar toch een leuke dingen te doen zeg! Wat dacht u van de Westergasfabriek? Daar worden beurzen georganiseerd maar bijvoorbeeld ook het populaire dance feest Awakenings. Het Roze Film festival vindt jaarlijks plaats op het Westergasterrein.

Heerlijke koffietentjes en terrassen

Daarnaast zitten op het terrein heerlijke koffietentjes waar ook gewerkt kan worden en zitten er leuke en hippe terrassen en plekken waar gegeten kan worden.

Heeft u iets wat absoluut de moeite waard is om te vermelden met betrekking tot Amsterdam-West? De redactie van Vrije Tijd Amsterdam hoort dit maar al te graag. Stuurt u dan a.u.b. een e-mail naar [email protected].

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

Buurten in Amsterdam – Amsterdam-Noord 

Buurten in Amsterdam – Amsterdam Zuid 

Buurten in Amsterdam – Amsterdam Centrum 

Buurten in Amsterdam – Amsterdam Nieuw-West

Buurten in Amsterdam – Amsterdam Zuidoost