Wat te doen in Amsterdam op zondag 15 oktober 2017

Wat te doen in Amsterdam op zondag 15 oktober 2017
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Wat te doen in Amsterdam op zondag 15 oktober 2017

Zondag rustdag. Kerkdag. Actieve dag. Ach, geef het beessie een naampie, iedereen heeft wel zijn eigen ding op zondag en zo moet het natuurlijk ook zijn. Zelf doen wat je leuk vindt om te doen. Wij maakten in ieder geval weer een lijstje ‘Wat te doen in Amsterdam op zondag 15 oktober 2017’. Wij wensen jullie met dit lijstje een lekkere zondag toe.

VTA Tip

TCS Amsterdam Marathon 2017

De Marathon van Amsterdam staat vandaag weer op het programma. Naast de hele Marathon staan er diverse afstanden op het programma. Loop je zelf niet mee? Ook rondom het parcours is van alles te beleven en het is natuurlijk leuk om de renners aan te moedigen. Wij van VTA wensen de deelnemers in ieder geval succes en veel plezier.

Zondag 15 oktober 2017 / div. tijden / meer info

Algemeen 

CREA – viering 30 jaar internationale socialisten – ISSO

30 jaar geleden kwam een groep studenten en activisten samen. In de context van de Koude Oorlog wilden zij een organisatie opbouwen die marxistische theorie koppelde aan strijd voor socialisme van onderaf. Dertig jaar later willen ze als Internationale Socialisten opnieuw bijeenkomen, nu om te vieren dat ze reeds drie decennia bestaan – en verzet nodig blijft.

Zondag 15 oktober / 12:00 / meer info 

Sport

Eredivsie Handbal Herpertz Bevo HC 2 – Aristos Amsterdam 

De handballers van Aristos Amsterdam gaan met een gehavende ploeg richting Limburg voor de wedstrijd tegen Herpertz Bevo HC 2. De gastheren hebben van de 5 gespeelde wedstrijden er twee gewonnen en drie verloren. Aristos won één wedstrijd, deelde één keer de punten, en verloor drie wedstrijden. We zijn benieuwd welke tactiek trainer Maarten Roestenburg vandaag tevoorschijn zal toveren.

Zondag 15 oktober 2017 / 13:00 / meer info  

Wat te doen in Amsterdam op zondag 15 oktober 2017
Maarten Roestenburg. Foto: Luc van Leeuwen

Concert 

Cromhouthuis – Geelvinck Fortepiano Festival

Bij het Cromhouthuis zijn ook vaak leuke dingen te doen. Vandaag speelt Suzana Mendes het 17de eeuwse instrument de klavichord en op de piano in het programma ‘the Clavichord Gateway’. Met werken van o.a. Haydn, Von Neukomm en W.F. Bach.

Zondag 15 oktober 2017 / 16.45 / meer info

Theater 

Tobacco theater – PRAFUL – COME TOGETHER FOR A DEEP & MAGICAL EXPERIENCE

Op zoek naar leuke activiteiten in Amsterdam? Neem af en toe eens een kijkje op de site van Tobacco theater! Op 15 Oktober 2017 geeft master-musician en soundhealer Praful in het TOBACCO Theater in Amsterdam een eenmalig concert met zijn band Spirited Tribe, featuring Andy Blissett (piano), Joshua Samson & Terence Samson (Percussion & Hang Drum), Gil Lopez (guitars & bas) Julya Lo’ko (Shunya Deva) (vocals) en Dana Devi (vocals). Dat wordt gezelligheid!

Zondag 15 oktober / 19:30 – 22:00 / meer info 

Dansen 

Dansmakers Amsterdam Welcomes Evangelos Biskas & Moreno Perna

Dansmakers Amsterdam Welcomes vestigt de aandacht op nieuw choreografisch talent en presenteert een Double Bill of Dance van Evangelos Biskas V & Moreno Perna. Twee Nederlandse premières van twee zeer uiteenlopende makers die nieuw zijn in de wereld van dansveld professionals.

Zaterdag 14 oktober / 20:30 / meer info 

Debat 

De Rodehoed -Van Rutte II naar Rutte III

Het kabinet van VVD en PvdA vertrekt. De nieuwe coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie treedt aan. Een terugblik met Jet Bussemaker, vertrekkend PvdA-minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Over actuele onderwerpen die op dit moment spelen.

Zondag 15 oktober / 16:00 / meer info

Poëzie

De Nieuwe Liefde – DE POËZIE VAN DYLAN THOMAS

Dylan Thomas (1914-1953) de kleine, gezette, stormachtige, romantische, wispelturige, overdonderende Welshe dichter, was een weergaloos voorlezer. Als hij las liep het publiek het kippenvel over de rug. Op deze middag zal zijn werk gelezen worden door de Vlaamse acteur en regisseur Koen de Sutter*, die eerder een schitterende ‘Under Milkwood’ van Thomas op het toneel bracht.

Zaterdag 15 oktober / 16:00 uur / meer info 

Wat te doen in Amsterdam op zondag 15 oktober 2017
De Nieuwe Liefde

Bioscoop 

zo-15-10 Martin Fondse Roodebioscoop

Boy Edgar Winnaar 2017 Martin Fondse neemt een voorschot op de toekomst en komt met een jonge groep musici naar de Roode Bioscoop.

Zondag 15 oktober / va. 16:00 / meer info 

Borg/McEnroe

Film over het legendarisch duel tussen Björn Borg en diens grootste rivaal, de jonge en getalenteerde John McEnroe. Draait om hun legendarische duel tijdens Wimbledon in de jaren tachtig.

Zondag 15 oktober / div. tijden / draait in Cinecenter, de Filmhallen, Pathe City, Pathe Tushinski, The Movies

Weersvoorspelling

Het wordt een briljante dag vandaag met een overheerlijk zonnetje. Geen weertje om in je bed te blijven liggen.

vrijetijdamsterdam.nl

Lezers vonden dit artikel over Amsterdam Dance Event ook leuk om te lezen.