Opening Amsterdam Dance Event met Chuck Roberts
ADE 2016. Foto: Jason

Opening Amsterdam Dance Event met Chuck Roberts

‘Let There Be House’ and ‘House music was born’

Met ‘Let there be house’, and ‘house music was born’ ontpopte Chuck Roberts zich 30 jaar geleden tot één van de grondleggers van de hedendaagse house. Dinsdag 17 oktober om 15.45 uur overhandigt Richard Zijlma, directeur van Amsterdam Dance Event, de bekende gele ADE Cube aan Roberts, als symbolische opening van ’s werelds grootste conferentie en clubfestival voor elektronische muziek. Dat gebeurt in Mary Go Wild, aan de Zeedijk 44 in Amsterdam.

Q&A met Chuck Roberts

De overhandiging wordt vanaf 15.00 uur voorafgegaan door een vraaggesprek met Chuck Roberts, die symbool staat voor de normen en waarden binnen de housecultuur. Een serieuze boodschap derhalve als aftrap van ADE. Samen met initiatiefnemer Absolut Vodka van dit vraaggesprek, wil ADE middels de honderdduizenden bezoekers die zij wereldwijd aantrekken een podium bieden voor dit belangrijke onderwerp. Direct na het gesprek met Roberts overhandigt Richard Zijlma samen met nachtburgemeester Mirik Milan de ADE Cube.

A’DAM Toren

Ter ere van het Amsterdam Dance Event is de A’DAM Toren dinsdag vanaf 19.00 uur geel verlicht. De organisatie van ADE komt dinsdag voor een openingsborrel bijeen in de membersclub van de toren. Richard Zijlma zorgt met een druk op de knop voor dat de toren geel kleurt.

Amsterdam Dance Event (ADE), ’s werelds grootste conferentie en clubfestival voor elektronische muziek, is groter dan ooit tevoren. Van 18 tot en met 22 oktober maken ruim 2500 artiesten en 550 sprekers hun opwachting in één van de 160 locaties. Daarmee is het aantal artiesten en locaties wederom gegroeid. De organisatie verwacht voor de 22e editie ruim 375.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Het Amsterdam Dance Event wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Dance Event, een initiatief van Buma.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: ADE 2017: Intercell x Monkeytown in Warehouse H 7